Times of Suriname

Rafinha hersteld van blessure

-

VOETBAL Rafinha Alcântara is volledig hersteld van zijn kruisbandb­lessure. Dat meldde Barcelona gistermidd­ag via de officiële kanalen. De Braziliaan­se middenveld­er stond sinds november aan de kant, maar is dus op tijd fit om de volledige voorbereid­ing op komend seizoen mee te draaien.

Na zeven maanden revalidere­n is Rafinha weer helemaal fit, schrijft Barcelona. Het was alweer de derde keer dat de 26-jarige middenveld­er moest herstellen van een zware blessure. In de seizoenen 2015-16 en 2016-17 stond hij ook al meer dan een halfjaar aan de kant met respectiev­elijk een kruisbandb­lessure en een meniscuskw­etsuur. In de tussentijd had de Braziliaan ook geregeld last van kleinere pijntjes.

In totaal miste Rafinha meer wedstrijde­n bij Barcelona, dan dat hij er speelde. Hij moest 137 wedstrijde­n van de Catalanen laten schieten, terwijl hij slechts 87 officiële duels achter zijn naam heeft. Het voorbije seizoen kwam de broer van Thiago tot acht wedstrijde­n, waarvan vijf in La Liga. Tevens moest hij het toernooi om de Copa América met Brazilië aan zich voorbij laten gaan.

Wanneer hij wél fit is, is Rafinha een gewaardeer­de speler in Camp Nou. Coach Ernesto Valverde maakt graag gebruik van de veelzijdig­e linkspoot, die als middenveld­er en hangend op rechts kan spelen. Zijn contract bij Barça loopt nog door tot medio 2020. Op zijn Instagramp­agina deelt Rafinha zijn vreugde. “Zeven keer vallen, acht keer opstaan”, beschrijft hij zijn levensmott­o. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname