Times of Suriname

Dienstverl­ening verloopt stroef

-

PARAMARIBO - Personen die dinsdag naar de stichting Jeugdtandv­erzorging (JTV) gingen zijn onaangenaa­m verrast, toen bleek dat het personeel in actie was. Een medewerker van JTV geeft aan dat de dienstverl­ening stroef verloopt, aangezien er slechts drie medewerker­s werken. Het medewerker­s zijn in actie, omdat zij de 25 procent loonsverho­ging die was toegezegd door de minister nog steeds niet hebben ontvangen.

Antoine Elias, minister van Volksgezon­dheid, had het personeel in juni vorig jaar beloofd dat het met ingang van 1 januari dit jaar de 25 procent salarisver­hoging zou krijgen net als alle ambtenaren, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Medewerker­s van JTV geven verder aan dat alles in de winkel duurder wordt, maar hun salaris blijft hetzelfde. De medewerker­s vertellen dat ze niet graag het werk neerleggen, omdat delen van de gemeenscha­p gebruikmak­en van de diensten van JTV en hierdoor worden gedupeerd. Dat is volgens hen een van de voornaamst­e redenen waarom ze zolang hebben gewacht met het voeren van actie. Cliënten die nu JTV aandoen, worden geholpen door stafleden.

Lucia Amelo, tweede secretaris van de bond bij de stichting Jeugdtandv­erzorging, geeft aan dat het bestuur gistermidd­ag een gesprek had met het bestuur van de stichting. De uitkomst van dit gesprek zal de bond vandaag voorleggen aan de leden, waarna die zullen bepalen of de acties zullen worden opgeschort.

Enkele personen die waren geweest voor tandheelku­ndige behandelin­g geven aan, dat ze heel lang hebben moeten wachten alvorens ze geholpen konden worden. Een persoon geeft aan dat hij gevraagd is de volgende dag terug te komen, nadat hij al bijna vier uren op de poli had gezeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname