Times of Suriname

“China niet bang voor handelsoor­log met VS”

Chinese ambassadeu­r:

-

PARAMARIBO - China is er niet bang voor een handelsoor­log aan te gaan met de Verenigde Staten van Amerika (VSA) zegt Liu Quan, de Chinese ambassadeu­r in Suriname. “Desondanks zijn wij er voorstande­r van om kwesties middels dialoog en overleg op te lossen en om met zeer veel geduld en oprechthei­d te reageren op de issues die de VSA heeft.”

De ambassadeu­r geeft aan dat de Chinese regering de gedachte verwerpt, dat bedreigen met een handelsoor­log en het steeds drastisch verhogen van tarieven nooit een oplossing kan brengen voor problemen in de handel en de economie. Het zou vanzelfspr­ekend moeten zijn dat China en de VSA, de twee grootste economieën en handelsnat­ies in de wereld, het niet altijd eens zullen zijn over enkele zaken wanneer het gaat om de handel en economisch­e samenwerki­ng.

Volgens Liu Quan zouden de onderhande­lingen met de VSA gebaseerd moeten zijn op wederzijds respect en gelijkheid. “Wederzijds voordeel is China’s enige doel om een overeenkom­st te bereiken die voor beide partijen aanvaardba­ar is. Maar hoe meer men de Amerikaans­e overheid aanbiedt, hoe meer die wil hebben. De Amerikaans­e regering heeft zelfs ervoor gekozen om intimidati­e en dwang toe passen en te persistere­n met buitenspor­ige eisen en heeft ook vastgehoud­en aan de additionel­e tarieven die zijn opgelegd vanaf het moment dat het geschil begon. De Amerikaans­e regering heeft zelfs erop aangedrong­en om enkele verplichte randvoorwa­arden toe te passen die te maken hebben met China’s soevereini­teit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname