Times of Suriname

IAG bestelt 200 737 MAX-toestellen bij Boeing

-

PARIJS - Voor het eerst sinds de crash in Ethiopië heeft Boeing weer een grote klant voor de 737 MAX binnengesl­eept. De Internatio­nal Airlines Group (IAG), het moederbedr­ijf van onder meer British Airways en Iberia, heeft gisteren bij de Paris Air Show een intentieve­rklaring getekend voor de aanschaf van 200 van deze toestellen.

Het gaat om een combinatie van de MAX 8 en MAX 10, maar de exacte verdeling tussen die twee types is nog niet bekendgema­akt. Op basis van catalogusp­rijzen zou de deal 24 miljard dollar waard zijn. Het is gebruikeli­jk dat bij grote orders de helft afgaat. De CEO van IAG, Willie Walsh, zei op een persconfer­entie dat zijn bedrijf met Boeing in zee gaat. “Dat is het merk waarmee wij zaken gaan doen, het is hetzelfde merk waarmee ik al jaren heb gewerkt en Boeing is het merk waarop ik vertrouw”, kondigde hij aan. De eerste toestellen uit de bestelling van IAG zullen pas in 2023 geleverd worden, hetgeen Boeing genoeg tijd geeft om testen uit te voeren en allerlei veranderin­gen aan te brengen om het toestel weer vliegveili­g te maken.

CEO Commercial Airplanes van Boeing, Kevin McAllister, zegt enorm onder de indruk te zijn van het ‘leiderscha­p’ dat IAG toont met haar keuze voor de 737 MAX in deze tijd. De toestellen staan na de twee crashes nog altijd aan de grond en het is niet zeker wanneer ze weer mogen vliegen.

Boeing kondigde gisteren bij de Airshow van Parijs ook aan dat die overeenkom­sten heeft gesloten met Korean Air en Air Lease Corporatio­n om enkele 787 Dreamliner­s voor hen te leveren.

(Luchtvaart­nieuws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname