Times of Suriname

Regeringsd­elegatie komt binnen een week met resultaat ordening

-

NICKERIE – De patrouille op de Corantijnr­ivier wordt ingaande woensdag verscherpt. Ook bij de controlepo­st in Burnside wordt de controle verscherpt. Dit heeft minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, die aan het hoofd stond van een regeringsd­elegatie die woensdag een oriëntatie­bezoek heeft gebracht aan de meegedeeld aan journalist­en.

De delegatie bestond ook uit de ministers van Defensie, Buitenland­se Zaken, Openbare Werken, Transport en Communicat­ie en Regionale Ontwikkeli­ng. Verder zaten ook vertegenwo­ordigers van de ministerie­s van Financiën (douane) en Volksgezon­dheid, alsook directeur Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinati­e Centrum voor Rampenbehe­ersing in de delegatie. Er zal een controlepo­st worden ingesteld ter bewaking en regulering van het personen- en goederenve­rkeer, alsook de volksgezon­dheid. Zo spoedig mogelijk zal een werkgroep in het leven worden geroepen voor het uitwerken van duurzame oplossinge­n, met betrekking tot de backtrack. Getrouw

backtrack,

zegt dat het oriëntatie­bezoek van belang is, om een beeld te hebben alvorens wordt overgegaan tot een bepaalde mate van regulering. “Het gaat om het bewaken en beveiligen van personen- en goederenve­rvoer, en niet te vergeten de gezondheid van de Surnamers.” De juspolmini­ster benadrukt dat de grens bijzonder ruim en open is en dat gedacht wordt aan de accommodat­ie voor de mensen die het moeten bemannen en de inzetbaarh­eid. Het kan volgens de bewindsman niet zo zijn dat mensen toetreden tot ons grondgebie­d, zonder dat er een beeld is van wat komt en wat gaat. De delegatie zal binnen een week aangeven wat er verder zal gebeuren.

 ??  ?? De delegatie bekijkt samen met districtsc­ommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie de situatie bij de backtrack, de ‘illegale’ oversteekp­laats met Guyana.
De delegatie bekijkt samen met districtsc­ommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie de situatie bij de backtrack, de ‘illegale’ oversteekp­laats met Guyana.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname