Times of Suriname

Internatio­nale drugsbende opgerold in Limburg, zeven aanhouding­en

-

LIMBURG - In een internatio­naal onderzoek naar drugscrimi­naliteit zijn in de provincie Limburg zeven verdachten opgepakt bij zestien huiszoekin­gen in Echt, Geleen en Sittard.

Agenten troffen een laboratori­um voor synthetisc­he drugs aan en namen bij een coffeeshop­leverancie­r 2,4 miljoen euro cash in beslag. Ook stuitte de politie op twee loodsen met wietplanta­ges en een loods met verpakking­smateriaal voor cannabis.

Bij de operatie werden gisterocht­end tegelijker­tijd 24 locaties doorzocht in België, Nederland en Duitsland. Er werden 160 Nederlands­e, 85 Belgische en tien Duitse agenten ingezet.

De organisati­e importeerd­e grondstoff­en voor drugs vanuit China naar Roemenië, en regelde de doorvoer via Duitsland naar Nederland en België. De stoffen waren bedoeld voor druglabs in de grensstree­k, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in Hasselt.

In België werden veertien mensen opgepakt. Bij die acties werden vijftien dure voertuigen en drie vuurwapens in beslag genomen. Ook werden drie wietplanta­ges en een al ontmanteld­e plantage aangetroff­en. In Duitsland werd één verdachte gearrestee­rd. De organisati­e wordt gelinkt aan vondsten van chemisch afval of drugsgrond­stoffen in Echt, Sittard, Brunssum, Den Bosch en in het Duitse Eschweiler.

Ook wordt de groep in verband gebracht met in Nederland gestolen auto’s en een plofkraak in Duitsland. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname