Times of Suriname

Platini vrijgelate­n

-

VOETBAL - Michel Platini is woensdag weer op vrije voeten gesteld. De voormalige UEFA-voorzitter werd in Parijs vijftien uur lang ondervraag­d in een onderzoek naar corruptie. Platini stelde dat er geen aanklacht tegen hem ingediend is en dat hij alleen als getuige gehoord is. “Het was een lange ondervragi­ng, dat kwam doordat er vragen waren over het EK van 2016 in Frankrijk, het WK van 2018 in Rusland en het WK van 2022 in Qatar”, zei de 63-jarige Fransman.

“Ik heb overal kalm antwoord op gegeven”, aldus Platini. “Maar eigenlijk weet ik nog steeds niet waarom dit nodig was.” Volgens advocaat William Bourdon was er sprake van ‘een storm in een glas water’. Platini heeft altijd ontkend dat hij schuldig is aan omkoping en blijft na het verhoor bij die lezing. De voormalige Wereldvoet­baller van het Jaar was van 2007 tot en met 2015 voorzitter van de UEFA. Hij was in 2015 een van de kopstukken bij het grote FIFA-schandaal rondom de toewijzing van de wereldkamp­ioenschapp­en aan Rusland en Qatar.

Wegens een verdachte betaling van toenmalig FIFA-baas Sepp Blatter van 1,8 miljoen euro aan Platini werd de Fransman door de ethische commissie van de FIFA voor acht jaar geschorst van alle activiteit­en in het voetbal. Later werd die sanctie teruggebra­cht tot vier jaar, zodat de straf van Platini er in oktober van dit jaar op zit. Blatter, die voor zes jaar werd geschorst, zei dinsdag dat hij ‘compleet verrast was’ door het politiever­hoor. “Dit zal hem niet helpen als zijn schorsing over een paar maanden afloopt”, zei de 83-jarige Zwitser tegen persbureau AFP. “Dit verhaal doet het voetbal geen goed. Zeker nu alle pers voor het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk is, is dit voer voor de media.”

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname