Times of Suriname

Suriname eindigt op twaalfde plaats Panamerika­ans volleybalt­oernooi

-

VOLLEYBAL - Suriname is tijdens de veertiende Copa Panamerica­na de Volleyball op de twaalfde plaats geeindigd. Suriname verloor gisteren van Trinidad and Tobago in het Auditorio Multifunci­onal in Colima (Mexico) de wedstrijd om de elfde en twaalfde plaats in drie sets. Trinidad and Tobago eindigde hierdoor op de elfde plaats.

Beide landen hadden voor deze wedstrijd alle wedstrijde­n verloren in hun groep. Suriname verloor in groep A van Cuba, Argentinië en Canada, terwijl Trinidad and Tobago in groep B verloor van Mexico, Puerto Rico en Peru. Trainer Roberto Joval van Suriname verwachtte tegen Trinidad and Tobago wel een overwinnin­g, aangezien Suriname drie moeilijke wedstrijde­n had gespeeld in de groepsfase. Suriname had vorig jaar in het Caribisch toernooi in de Ismay van Wilgenspor­thal verloren van Trinidad and Tobago en had hierdoor iets goed te maken. Echter, zaken begonnen niet zo best voor Suriname. Ons land kwam heel vroeg op een achterstan­d en verloor hierdoor de eerste set na 21 minuten spelen met 12-25. In de tweede set kwam Suriname beter opdagen. Vooral David Pinas, Zefanio Breinburg, Clyde Fraser en Marc Flu waren niet te stoppen, maar in de eindfase ging het mis. Trinidad and Tobago toonde veerkracht en kon de tweede set alsnog pakken met 25-21. Dit was de enige set waar Suriname zo dichtbij kwam om een set te winnen in dit toernooi. In dit toernooi won Suriname geen enkele set tijdens een wedstrijd. In de derde set ging Suriname na 24 minuten spelen onder met 25-16. Met deze wedstrijd is er een einde gekomen voor de Surinaamse volleyball­ers aan dit toernooi. VOETBAL - Brazilië is er niet in geslaagd om ook de tweede groepsweds­trijd in het toernooi om de Copa América te winnen. Het gastland kwam dinsdag tegen Venezuela niet verder dan 0-0, mede doordat drie goals werden afgekeurd. David Neres zorgde er in de eerste helft mede voor dat Venezuela vooral moest tegenhoude­n. Brazilië gaf veel voorzetten waarvan er echter maar weinig aankwamen. Neres kreeg ook nog een grote kans vanaf de linkerkant, maar hij schoot naast. Venezuela richtte zich ondertusse­n op de counter tegen het aanvallend slordige Brazilië en had daar in de eerste helft bijna succes mee. Salomón Rondón kopte rakelings naast uit een voorzet van Yangel Herrera. Roberto Firmino sloeg vervolgens aan de andere kant wel toe, maar zag zijn treffer geannuleer­d worden omdat hij bij het scoren een overtredin­g had begaan op Mikel Villanueva. Tite greep in de rust in en haalde Richarliso­n naar de kant voor Gabriel Jesus. De aanvaller van Manchester City schoot na een uur raak, maar ook die goal ging niet door. De VAR stak er een stokje voor omdat een eerdere poging van Gabriel Jesus vlak daarvoor via een verdediger van Venezuela bij Roberto Firmino belandde, die zich in buitenspel­positie bevond. Firmino had in de slotfase opnieuw de hoofdrol bij de derde afgekeurde treffer van Brazilië. Philippe Coutinho dacht er alsnog 1-0 van te maken, maar de VAR constateer­de dat Firmino kort voor de treffer hands had gemaakt. Daardoor bleef het bij 0-0 en beleefden de Braziliane­n een frustreren­de avond.

Peru won in dezelfde poule al eerder in de nacht van Bolivia. Bolivia opende via Marcelo Martins de score, die een strafschop benutte. Veteraan Paolo Guerrero maakte vlak voor rust gelijk en zag Jefferson Farfán in de tweede helft 1-2 maken. Edison Flores bepaalde de eindstand op 1-3. (VI)

??  ?? Marc Flu en Zefanio Breinburg van Suriname doen alles om de spike van Phillip Marlon van Trinidad and Tobago te blokken. (Foto:Norceca)
 ??  ?? Dani Alves van Brazilië schiet op het doel van Venezuela. (Foto:Fox)
Dani Alves van Brazilië schiet op het doel van Venezuela. (Foto:Fox)