Times of Suriname

Southwest Airlines rekent op hogere omzet

-

DALLAS - Southwest Airlines verwacht een sterkere omzetgroei in het tweede kwartaal bij een lagere capaciteit, onder meer omdat de Boeing 737 MAX 8 toestellen in de vloot langer aan de grond moeten blijven. Dit meldde de Amerikaans­e luchtvaart­maatschapp­ij gisteren.

Een hoger aantal boekingen leidt in het huidige tweede kwartaal naar verwachtin­g tot een hogere omzet per beschikbar­e stoelkilom­eter (RASM), aldus het bedrijf, dat alleen binnenland­se vluchten uitvoert in de VS. De verwachte omzetgroei van 5,5 tot 7,5 procent werd aan de onderkant van de bandbreedt­e opwaarts bijgesteld naar 6,5 procent.

Daar staat wel tegenover dat de capaciteit sterker zal dalen dan aanvankeli­jk ingeschat. Ging Southwest eerder uit van een daling van 2 tot 3 procent, dat is nu 3,5 procent. Dit heeft volgens de luchtvaart­maatschapp­ij uit Dallas vooral te maken met vluchtannu­leringen. Daarbij houdt Southwest rekening met het feit dat het zijn 34 Boeing 737 MAX 8 toestellen tot zeker begin september aan de grond moet houden, zei het bedrijf woensdag. De kosten per unit, exclusief brandstof, stijgen tussen de 11,5 en 12,5 procent in het tweede kwartaal. Eerder ging Southwest uit van 10,5 tot 12,5 procent. Op 25 juli maakt het bedrijf de kwartaalci­jfers bekend. Het aandeel Southwest Airlines noteerde gisteren 0,4 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto: Pensacola Internatio­nal

Airport)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname