Times of Suriname

Pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignon­s, gehakt en kaas

-

Voor 4 personen

Bereiding:

Stort de bruine bonen in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Heb je een hapjespan met antiaanbak­laag dan kan je het gehakt ook met de ui en knoflook aanbakken in een koekenpan. Doe daarna in de hapjespan en ga verder met de rest van het recept.

Pel de uien en snijd deze goed fijn. Pel ook de teentjes knoflook en hak fijn met een scherp koksmes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook hier kort in aan tot het bruin begint te worden. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met een flinke snuf paprikapoe­der, een scheut tomatenket­chup, peper en zout. Rul het gehakt tot het net bruin is.

Snijd tussendoor de paprika’s in stukjes. Snijd eerst de bovenkant eraf en verwijder daarna de zaadlijste­n en zaadjes. Snijd in repen en vervolgens in kleine blokjes. Bak de gesneden prpika kort mee in de hapjespan. Verwijder de onderkant en groene delen van de prei en halveer de prei in de lengte. Snijd vervolgens in dikke halve ringen. Bak ook de gesneden prei kort mee in de hapjespan. Borstel vervolgens de champignon­s schoon en snijd in plakjes. Bak ook de champignon­s kort mee in de hapjespan en kruid tussendoor met wat extra peper en zout. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm terwijl je alles goed omschept. Tot slot strooi je de geraspte kaas erover en roer je alles door tot de kaas is gesmolten. Serveer je pannetje bruine bonen met paprika, prei, champignon­s, gehakt en kaas aan tafel of schep alles op borden. (kookidee)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname