Times of Suriname

West United wil nederlagen­reeks beëindigen

-

VOETBAL - Na twee nederlagen op rij in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond, wil West United nu winnen. Zaterdag in het Vriesdesta­dion speelt West United thuis tegen SNL. De wedstrijd staat geprogramm­eerd voor 16.30 uur. West United staat op de elfde plaats met 23 punten uit 23 wedstrijde­n, terwijl SNL op de zevende plaats staat met 35 punten uit 22 wedstrijde­n.

Trainer Derrick Garden van West United zal zeker motivatie halen uit de bekeroverw­inning op SNL van afgelopen weekend. West United kikkerde SNL in de achtste finale uit de bekercompe­titie. Het team heeft een wisselvall­ig seizoen gehad door vertrek van belangrijk­e spelers, waardoor Garden moest werken aan een nieuw team. In de tussentijd­se transferpe­riode kreeg hij enkele ervaren spelers erbij en het team begon beter te presteren. Wel heeft het zijn laatste twee wedstrijde­n tegen PVV (2-0) en Robinhood (1-0) verloren, maar het team van Coronie heeft strijd geleverd. “Het probleem bij West United is, doelpunten maken. Wij creëren de mogelijkhe­den wel, maar ronden die niet af”, zegt Garden. Dit was ook het geval tegen PVV en Robinhood.

SNL maakt ook een moeilijk seizoen mee. Van de laatste vijf wedstrijde­n won het team twee, verloor twee en speelde een gelijk. In zijn laatste wedstrijd ging het team verrassend ten onder tegen Nishan’42 met 3-1. Echter, het team zal motivatie halen uit de 2-1overwinni­ng van de eerste ronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname