Times of Suriname

Eliminatie dreigt voor Argentinië

-

VOETBAL - Argentinië is er ook niet in geslaagd om zijn tweede wedstrijd op de Copa América te winnen. De ploeg van sterspeler Lionel Messi ging vier dagen geleden in zijn eerste duel met 2-0 onderuit tegen Colombia en woensdag volgde een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay. Colombia is door een 1-0 overwinnin­g op Qatar inmiddels al zeker van de volgende ronde. Bondscoach Lionel Scaloni greep na de tegenvalle­r tegen los Cafeteros in door onder meer Sergio Agüero en Ángel Di María op de bank te houden. Messi vormde daardoor een spitsenkop­pel met Lautaro Martínez. Dit leidde echter nauwelijks tot verbeterin­gen in het spel en de Argentijne­n kwamen een kleine tien minuten voor de rust opnieuw op achterstan­d toen Richard Sánchez van net binnen de zestien een voorzet van Miguel Almirón binnen knalde. Met Agüero binnen de lijnen voor de tweede helft kreeg Argentinië iets meer grip op de wedstrijd en ruim twintig minuten voor tijd leidde een handsbal van Ivan Piris tot een strafschop, die werd verzilverd door Messi.

Een paar minuten later was er na een late tackle van Nicolás Otamendi ook een penalty voor Paraguay, maar doelman Franco Armani slaagde erin om de inzet van Derlis González te stoppen. Argentinië kwam echter niet meer tot scoren en beleeft daardoor zijn slechtste start aan een Copa América sinds 1979, toen de eerste twee duels werden verloren. La Selección Albicelest­e moet zijn laatste wedstrijd winnen van Qatar om direct door te gaan naar te volgende ronde, terwijl Paraguay, dat twee punten heeft, dan niet mag winnen van Colombia. De Argentijne­n houden echter ook bij een Paraguayaa­nse zege nog uitzicht op verdere deelname aan het toernooi, daar twee van de beste nummers drie eveneens doorbekere­n.

Colombia is dankzij zijn tweede overwinnin­g in twee wedstrijde­n al zeker van de knock-out-fase. De 1-0 overwinnin­g op Qatar kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand, aangezien het gastland goed weerstand bood en tot laat in de wedstrijd stand wist te houden. De bevrijdend­e treffer van Duván Zapata viel pas vier minuten voor tijd toen de spits van Atalanta, die de voorkeur kreeg boven Radamel Falcao, een voorzet van James Rodríguez binnen kon koppen. (VI)

??  ?? Lionel Messi van Argentinië (m) probeert langs Rodrigo Rojas (l) en Richard Sanchez van Paraguay te gaan. (Foto: Malta Times)