Times of Suriname

Ex-terreurver­dachte wederom gearrestee­rd

-

PARAMARIBO - Het Arrestatie Team heeft ex-terreurver­dachte Raoul A gisteravon­d rond acht uur met veel machtsvert­oon aangehoude­n. Advocaten Murwin Dubois en Michella Lau-Kerssenber­g zeggen aan de krant dat de man waarschijn­lijk het land wordt uitgezet.

Volgens Dubois heeft het Arrestatie Team niet gezegd waarom de man gearrestee­rd is, waardoor hij in het duister tast over de arrestatie. De politieman­nen hebben zich niet eens gelegitime­erd. Raoul A kwam na zijn invrijheid­stelling op vrije voeten. Hij is in het bezit van de Nederlands­e nationalit­eit en bleek gedurende zijn detentie een illegale status te hebben. Na zijn invrijheid­stelling kreeg hij een aanmelding­splicht van de Vreemdelin­genpolitie, waaraan hij zich hield. Het is voor Dubois onbegrijpe­lijk waarom zijn cliënt is gearrestee­rd om hem uit te zetten. Raoul A had de kans gekregen om zaken betreffend­e zijn verblijf weer in orde te maken. Zijn familie heeft contact opgenomen met twee politiebur­eaus maar heeft geen informatie gekregen over wat er gaande is.

Raoul A is vorige week schuldig bevonden aan deelname aan een terroristi­sche organisati­e in de periode 2015 tot en met 2017, en overtredin­g van de Vuurwapenw­et. Hij is vrijgespro­ken van het voorbereid­en en/of bevorderen van terroristi­sche misdrijven, het financiere­n van terrorisme en het werven van een of meerdere personen ten behoeve van de gewapende jihad.

LauKerssen­berg vindt het niet correct dat Raoul A op deze wijze is aangehoude­n om het land uitgezet te worden. De advocaten doen er alles aan om vandaag nog rechtsinga­ng te krijgen ter voorkoming van uitzetting.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname