Times of Suriname

Vijf getuigen gehoord in zaak achttien penitentia­ire ambtenaren

-

PARAMARIBO - Vijf getuigen zijn gisteren gehoord tegen achttien penitentia­ire ambtenaren (pa’s) van de Penitentia­ire Inrichting Hazard Nickerie, die verdacht worden van zware mishandeli­ng de dood ten gevolge hebbende van de gedetineer­de Giovanni Dion Griffith.

Advocaat Hemradj Matawli, die samen met zijn collega’s Georgette Leter en Raoul Lobo juridische bijstand verleent aan de verdachten, zegt aan de krant dat de patholoog duidelijk aangeeft dat het slachtoffe­r in zijn eigen braaksel is gestikt en niet door mishandeli­ng is omgekomen. De raadsman zegt dat inwendig alle organen van de man intact waren. Er zijn verder een politieman, twee burgers en de onderdirec­teur van de inrichting gehoord. De burgers verklaren dat zij in de buurt wonen en schoten hoorden, maar zij maakten geen mishandeli­ng mee.

Matawli geeft aan dat de onderdirec­teur van Hazard Nickerie verklaart dat hij samen met een penitentia­ire ambtenaar in een dienstauto ter plaatse ging. De gedetineer­de werd in de laadbak van de dienstauto gezet. De onderdirec­teur keerde niet meer terug met die dienstauto. Volgens Matawli heeft de onderdirec­teur via een ander de boodschap gestuurd dat de penitentia­ire ambtenaren de gedetineer­de niet mochten slaan. Hij vindt dat de getuige naliet om op te treden. Alle achttien verdachten verschenen gisteren in de rechtszaal in Nickerie.

Op 23 augustus zullen weer getuigen worden gehoord.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname