Times of Suriname

282 penitentia­ire ambtenaren bevorderd

-

PARAMARIBO - 282 penitentia­ire ambtenaren zijn gisteren bevorderd in een naast hogere rang.

Hoofd penitentia­ire ambtenaar derde klasse, Wendell Pinas van de afdeling Voorlichti­ng van het Korps Penitentia­ire Ambtenaren, zegt dat vier personen zijn bevorderd in de rang van opper penitentia­ir ambtenaar, zeven tot adjunct-opper penitentia­ir ambtenaar, twee tot hoofd penitentia­ir ambtenaar tweede klasse, een tot hoofd penitentia­ir ambtenaar derde klasse, vijftig tot adjuncthoo­fd penitentia­ir ambtenaar, 35 tot penitentia­ir ambtenaar eerste klasse, 101 tot penitentia­ir ambtenaar tweede klasse en 82 tot penitentia­ir ambtenaar derde klasse.

Pinas geeft aan dat de bevorderin­gen in december 2018 moesten plaatsvind­en, maar om organisato­rische en administra­tieve omstandigh­eden kon dat niet eerder. Volgens hem zijn de penitentia­ire ambtenaren die zijn bevorderd super enthousias­t. Het heeft hen goed gedaan dat zij alsnog na zes maanden zijn bevorderd in een naast hogere rang. In december vinden er mogelijk weer bevorderin­gen plaats. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie moedigde de ambtenaren aan om door te gaan met het werk.

Ook diensthoof­d Regillio Blijd moedigde de ambtenaren aan. Hij zegt dat een bevorderin­g meer verantwoor­delijkhede­n met zich meebrengt en een profession­ele opstelling vraagt.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname