Times of Suriname

Drie jaar celstraf geëist tegen roofverdac­hte Mugabe

-

PARAMARIBO Het Openbaar Ministerie heeft gisteren tegen Mugabe F drie jaar celstraf geëist, voor het plegen van een beroving in een winkel te Snesikondr­e op 25 december 2017. Daarbij zijn SRD 10 duizend en belkaarten gestolen. Mugabe F ontkent schuldig te zijn. Hij verklaart dat hij ten tijde van de beroving in FransGuyan­a was.

De vervolging­sambtenaar vindt zijn alibi ongeloofwa­ardig. Zij zegt dat een van de slachtoffe­rs en twee Braziliane­n de man positief herkenden.

Mugabe F, die eerder is veroordeel­d, is pas een jaar na de beroving aangehoude­n. Volgens hem wist hij niet dat de politie naar hem zocht. Hij zegt dat de politie bij de arrestatie twee keer op hem heeft geschoten. Een politieman bevestigde op de zitting dat een van de slachtoffe­rs en twee Braziliane­n Mugabe F positief herkenden op een fotocollag­e van de politie. Twee daders, die gewapend waren met een jachtgewee­r en mes, pleegden de beroving. Zij bedreigden de slachtoffe­rs met de wapens. De agent heeft een van de slachtoffe­rs gehoord. Volgens hem herkende het slachtoffe­r Mugabe F positief. Zij verklaarde dat de man samen met een ander een dag voor de beroving in haar winkel kwam om soft te kopen. Ook twee Braziliane­n herkenden de verdachte die zich in de omgeving van de winkel van de benadeelde ophield.

Op 5 juli zal raadsvrouw Shanti Mangre haar pleidooi houden. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname