Times of Suriname

Ambassadeu­r Sweeb biedt geloofsbri­even aan secretaris-generaal VN aan

-

PARAMARIBO – Surinames permanente vertegenwo­ordiger bij de Verenigde Naties in New York, ambassadeu­r Kitty Sweeb, heeft haar geloofsbri­even aangeboden aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres. Dit meldt het Ministerie van Buitenland­se Zaken in een persberich­t.

Met deze handeling, die zij op 19 juni verrichtte, kan zij haar taak als hoofd van de post vanuit het hoogste niveau vervullen. Ambassadeu­r Sweeb is namens Suriname de opvolger van ambassadeu­r Henry MacDonald. Sinds 2011 diende ze reeds als de plaatsverv­angend permanente vertegenwo­ordiger bij het hoofdkwart­ier van de Verenigde Naties in New York.

In haar nieuwe formele rol zal ambassadeu­r Sweeb leidinggev­en aan Surinames missie en het buitenland beleid helpen uitdragen in de belangrijk­ste politieke multilater­ale organisati­e en haar subsidiair­e organen. Tot haar huidige taken behoort reeds de invulling van ‘Officer Bureau of the United Nations Forum on Forests 14/15’.

Ambassadeu­r Sweeb die van huis uit jurist is, bezit een Master of Law in Internatio­nal Business and Trade Law (New York). Sinds 2011 vertegenwo­ordigde zij de Surinaamse overheid bij de coördinati­e van het buitenland beleid en milieuaang­elegenhede­n en in diverse onderhande­lingscommi­ssies op het gebied van joint-ventures met multinatio­nals. De ambassadeu­r is eerder op politiek niveau werkzaam geweest bij de overheid.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname