Times of Suriname

Taxichauff­eurs blij: minder lasten en regeltjes

-

DEN HAAG - Er komen minder regels en lasten voor chauffeurs en ondernemer­s in de taxibranch­e. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Zo verdwijnt de verplichti­ng voor chauffeurs om iedere vijf jaar opnieuw een nieuwe Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen, omdat ze al continue gescreend worden.

Zo’n VOG kost vier tientjes en is volgens staatssecr­etaris Stientje van Veldhoven (Infrastruc­tuur) dubbelop. “Op basis van deze continue screening kan de chauffeurs­kaart al worden ingetrokke­n als hier aanleiding toe is”, legt een woordvoerd­er van de bewindsvro­uw uit. “Er wordt dus ook al voortduren­d gecontrole­erd op strafbare feiten.” Ook de zogenoemde communauta­ire vergunning voor ondernemer­s die al een taxivergun­ning hebben, wordt geschrapt. Dit is een vergunning voor bedrijven die taxi’s willen inzetten voor openbaar vervoer. Van Veldhoven vindt dat de taxivergun­ning al voldoende zekerheid op kwaliteit biedt voor reizigers. De staatssecr­etaris krijgt verder zelf meer speelruimt­e om beperkinge­n voor nieuwe vormen van reisconcep­ten, waar taxigebrui­kers baat bij hebben, weg te nemen. Zo kan de bewindsvro­uw een vrijstelli­ng geven op bepaalde eisen die in de wet zijn vastgelegd. Het idee is dat er op die manier meer innovatie kan komen in de sector.

Het ministerie benadrukt dat de veiligheid van reizigers en andere verkeersde­elnemers niet in het geding mag komen. Ook blijft er aandacht voor eerlijke concurrent­ie.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Taxistandp­laats op Schiphol.
(Foto: De Telegraaf)
Taxistandp­laats op Schiphol. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname