Times of Suriname

OM-onderzoek naar PVV’er Graus gesloten

-

DEN HAAG - De aangifte tegen PVV-Kamerlid Dion Graus is ingetrokke­n. Zijn ex, Joyce, beschuldig­de hem onder meer van een zedendelic­t en (psychisch) geweld.

Het OM Den Haag meldt nu dat ze die aangifte laat rusten en dat het OM het onderzoek naar de zaak sluit. Graus deed op zijn beurt aangifte tegen zijn ex, vermoedeli­jk van smaad, en die heeft hij ook ingetrokke­n.

Deze krant onthulde dat Joyce, die werkzaam is voor de PVV in de Tweede Kamer, aangifte deed tegen haar ex. Onder meer omdat zij beweerde dat ze werd gedwongen om seks te hebben met derden in een relatie met psychisch geweld. “Ik zag mij genoodzaak­t aangifte te doen jegens mijn man, die ik jarenlang volledig vertrouwd heb, vanwege psychisch misbruik alsmede meerdere zedendelic­ten”, verklaarde ze destijds aan deze krant. Volgens Graus waren het verzinsels en is zijn ex psychisch niet goed in orde. Volgens ingewijden kon het OM niet genoeg bewijs vinden en heeft Joyce daarom haar aangifte laten rusten. Graus die vermoedeli­jk aangifte deed van smaad, want daar dreigde hij mee, heeft zijn aangifte dus ook laten rusten.

Het OM laat in een persberich­t weten: “Het Openbaar Ministerie zal geen verdere mededeling­en doen over de inhoud van de aangiftes en het staken van het onderzoek.” Graus is om een reactie gevraagd, maar vooralsnog reageert hij niet. Graus’ ex, Joyce, zegt dat zij geen commentaar kan geven.

De PVV’er kwam in het verleden eerder in opspraak wegens ex-partners die hem beschuldig­den. Zo werd hem mishandeli­ng en stalking verweten. Tot vervolging leidde het nooit. Wel lekte een bericht uit waarin het OM stelde dat het achteraf bezien fout was om Graus niet te vervolgen voor mishandeli­ng, omdat dat daar toch wel voldoende aanknoping­spunten voor waren. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname