Times of Suriname

Dost zet streep door lucratief salaris

-

VOETBAL - Bas Dost ziet niets in een overgang richting Tigres, zo weten diverse Portugese media vrijdag te melden. De Mexicaanse club wil voldoen aan de door Sporting Portugal gestelde vraagprijs voor Dost, twintig miljoen euro, maar de boomlange aanvaller heeft geen trek in een verhuizing richting de Mexicaanse competitie. Volgens Record wil de Nederlande­r zijn huidige werkgever niet verlaten voor een mindere competitie, ondanks het vooruitzic­ht van een miljoenens­alaris in Mexico. Dost wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Sporting, dat volgens berichten in de Portugese media flink moet bezuinigen. De aanvalslei­der van os Leões drukt met zijn riante salaris flink op de begroting van de topclub uit Lissabon, waardoor een tussentijd­se transfer niet ondenkbaar is. Zijn contract in het José Alvalade loopt nog twee

Aseizoenen door. Volgens Bola zijn onder meer Schalke 04, Girondins Bordeaux en Sevilla niet bereid om twintig miljoen euro neer te leggen voor de kopsterke spits.

Ook een club uit China had zich naar verluidt gemeld, maar Dost wil niet in een kleinere competitie acteren. De dertigjari­ge aanvaller kwam in 2016 voor twaalf miljoen euro over van VfL Wolfsburg. In drie seizoenen in dienst van Sporting wist Dost in 125

wedstrijde­n 93 keer het net te vinden. Ondanks verschille­nde blessures veroverde de Nederlande­r in Portugese dienst afgelopen seizoen de Taça da Liga en de Taça de Portugal. In de finale van het eerstgenoe­mde bekertoern­ooi kwam hij tot scoren.

Er zijn nog geen verhalen opgedoken over een eventuele terugkeer naar Nederland, waar Dost eerder speelde voor FC Emmen, Heracles Almelo en Heerenveen. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname