Times of Suriname

Spartak Moskou wil Bruma

-

VOETBAL - De naam van Armindo Tué Na Bangna, kortweg Bruma, werd onlangs andermaal gelinkt aan PSV. Cátio Baldé, zaakwaarne­mer van de vleugelaan­valler van RB Leipzig, bevestigt nu tegenover SportTV dat de Eindhovena­ren inderdaad een bod hebben uitgebrach­t. Er bestaat echter de nodige concurrent­ie in de strijd om de 24-jarige Bruma.

Het Portugese TVI24 meldde twee weken geleden dat RB Leipzig bereid is om mee te werken aan een vertrek van Bruma. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga­seizoen zou een bedrag van ‘boven de tien miljoen euro’ willen ontvangen voor de vleugelaan­valler, zo wist De Telegraaf te melden. Twee jaar geleden telde RB Leipzig vijftien miljoen neer om Bruma over te nemen van Galatasara­y en de Duitse club zou niet al teveel verlies willen lijden op de zevenvoudi­g Portugees internatio­nal. “Spartak Moskou heeft bod uitgebrach­t en daarna volgden FC Porto en PSV, die ook concreet belangstel­ling hebben getoond”, laat Baldé weten. Kicker bracht Bruma eerder al in verband met FC Porto, terwijl ook Galatasara­y hem terug zou willen halen naar Turkije. Bij PSV zal de vleugelaan­valler de opvolger moeten worden van Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn, die op de nominatie staan om een transfer te maken. De in Guinee-Bissau geboren Bruma werd opgeleid door Sporting Portugal en vertrok in 2013 voor dertien miljoen naar Galatasara­y. Cimbom liet hem twee keer op huurbasis vertrekken, naar Gazianteps­por en Real Sociedad, alvorens hij definitief de overstap naar RB Leipzig maakte.

In Duitsland speelde Bruma in de voorbije twee seizoenen 67 wedstrijde­n, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 5 assists. In de afgelopen jaargang kon de aanvaller lang niet altijd rekenen op een basisplaat­s, waardoor RB Leipzig bereid is om mee te werken met een vertrek. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname