Times of Suriname

Zion Williamson als eerste gekozen in NBA Draft

-

BASKETBAL - Zoals algemeen verwacht, is Zion Williamson de koning van de NBA Draft geworden. New Orleans Pelicans koos de 18-jarige forward die met zijn 129 kg voor 2 meter furore maakte bij collegeplo­eg Duke als eerste.

Op de jaarlijkse draft waar de NBA-ploegen jonge talenten, binnen- en buitenland­se kunnen aantrekken, had New Orleans het geluk dat de loting van vorige maand hem de eerste pick opleverde. Pelicans gaat nu het team bouwen rond de man die de NBA al maanden doet dromen met zijn atletische kwaliteite­n, snelheid, spectacula­ire dunks en statistiek­en. Vorig seizoen noteerde hij aan een gemiddelde van 22,6 punten, 8,9 rebounds, 2,1 assists, 2,1 steals en 1,8 blocks. In een volledig wit pak schudde Williamson in New York met de pet van zijn nieuwe team de hand van NBA-baas Adam Silver. Doorgaans gaat hij heel kalm om met de enorme aandacht voor hem, maar toen hij van het podium stapte met zijn moeder, kwamen de tranen toch. “Mijn emoties kregen even de bovenhand. Het waren tranen van dankbaarhe­id. Ik weet niet wat te zeggen”, vertelde hij aan ESPN. “Ik had nooit gedacht dat ik hier zou staan. Mijn moeder offerde heel wat op voor mij en zette haar dromen opzij. Zonder haar zou ik hier niet zijn.”

Pelicans, dat met Anthony Davis zijn vedette naar LA Lakers zag verkassen, gaat het team heropbouwe­n rond Williamson. “Ik zal proberen om die rol van leider in te vullen”, verklaarde hij ambitieus. Hij is enthousias­t om met enkele andere jonge spelers aan de slag te kunnen, zoals Lonzo Ball of Brandon Ingram, die in een ruildeal met Davis betrokken waren.

(SA)

 ??  ?? Zion Williamson schudt NBA-baas Adam Silver de hand, nadat New Orleans Pelicans hem als eerste koos. (Foto: ESPN)
Zion Williamson schudt NBA-baas Adam Silver de hand, nadat New Orleans Pelicans hem als eerste koos. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname