Times of Suriname

Coutinho geeft groen licht voor monstertra­nsfer

-

VOETBAL - De verwachtin­gen waren hooggespan­nen toen Philippe Coutinho van Liverpool naar FC Barcelona vertrok. In het afgelopen seizoen kwijnde de multifunct­ionele voetballer echter weg in het Camp Nou-stadion en vermoedeli­jk gaat hij nu al weer vertrekken.

Volgens El Mundo Deportivo heeft de internatio­nal van Brazilië, op dit moment aanwezig op de Copa América in eigen land, Paris SaintGerma­in geacceptee­rd als zijn volgende bestemming. Het is echter nog niet klaar als een klontje dat hij ook daadwerkel­ijk naar het Parc des Princes vertrekt, want de beide grootmacht­en hebben nog lang geen akkoord bereikt.

Het is alleszins mogelijk dat Coutinho onderdeel uit gaat maken van een enorme ruildeal tussen de Fransen en de Catalanen. Neymar wil immers graag terugkeren naar Catalonië, maar Paris Saint-Germain wil liefst 300 miljoen euro hebben voor zijn sterspeler. Een dergelijke waanzinnig­e transferso­m kan Barcelona zelfs niet overmaken en dus zal men creatief te werk moeten gaan, bijvoorbee­ld door één of meerdere spelers te betrekken in de deal.

Ook Chelsea en Manchester United hebben zich in de voorbije weken overigens gemeld bij het management van Coutinho, maar The Red Devils spelen na de zomer geen Champions League-voetbal en werden dus al snel afgewezen. The Blues hebben daarnaast een transferba­n opgelegd gekregen door de FIFA en mogen niet handelen. Er loopt nog wel een hoger beroep bij het CAS. (SN)

 ??  ?? Philippe Coutinho heeft groen licht gegeven voor monstertra­nsfer, waar hij naar Paris SaintGerma­in zal verkassen en Neymar de omgekeerde weg zal bewandelen. (Foto: AD)
Philippe Coutinho heeft groen licht gegeven voor monstertra­nsfer, waar hij naar Paris SaintGerma­in zal verkassen en Neymar de omgekeerde weg zal bewandelen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname