Times of Suriname

Japan verrast

- Koji Miyoshi was de grote man, door beide doelpunten te maken voor Japan.

VOETBAL - Uruguay is donderdag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Japan op de Copa América. Met de remise slaagde de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez er niet in om de 4-0 overwinnin­g op Ecuador een goed vervolg te geven. Tot twee keer toe moest Uruguay een achterstan­d wegwerken tegen de Aziatische gasten. Uruguay schoot uit de startblokk­en en al in de eerste minuut nam Luis Suárez het Japanse doel onder vuur. Hij kreeg de bal rond de middenlijn voor zijn voeten en haalde verwoesten­d uit. Doelman Eiji Kawashima zag de bal net over de lat over de achterlijn gaan. Toen Uruguay was uitgeraasd kwam Japan beter in de wedstrijd. Na 24 minuten spelen werden de bezoekers beloond met het openingsdo­elpunt. Koji Miyoshi ging er op de rechterfla­nk vandoor, werd niet aangepakt en haalde genadeloos uit. Het duurde niet lang voordat Uruguay langszij kwam. De VAR bood de helpende hand toen Edinson Cavani in het strafschop­gebied werd neergehaal­d. Veel was er niet aan de hand, maar volgens de arbitrage voldoende voor een penalty. Suárez wist wel raad met deze kans en bracht de stand op gelijke hoogte. Uruguay wilde meer en drong aan in Porto Alegre. Cavani was er met een verwoesten­de uithaal dichtbij. Zijn knal spatte uiteen op de lat. Japan liet zich bij vlagen goed zien en kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflan­k werd slecht verwerkt door Fernando Muslera. Hij schoof de bal in de voeten van Miyoshi, die geheel vrijstaand de 1-2 kon binnentikk­en. Uiteindeli­jk was het José Giménez die de eindstand bepaalde. Vanuit een hoekschop van Nicolás Lodeiro werkte de verdediger de 2-2 binnen. Na twee wedstrijde­n staat Uruguay op vier punten, terwijl Japan op een punt staat. (VI)

??  ?? (Foto: The Guardian)
(Foto: The Guardian)