Times of Suriname

Verkeersex­amen vijfde klas

-

Leerlingen van de vijfde klas maken landelijk het praktische gedeelte van het Jeugdverke­ersexamen. De leerlingen hebben op 12 juni het theoretisc­he gedeelte van de examens afgelegd. Voordat ze het examen doen, hebben ze gedurende het heel schooljaar verkeersle­ssen gevolgd en daarbij flink geoefend. De leerlingen zijn dus goed voorbereid om hun examen af te leggen. Landelijk zijn er 250 basisschol­en. Op diverse scholen heeft het praktische examen al plaatsgevo­nden. Nadat alle vijfde klassers hun examen met succes hebben afgerond krijgen ze dan een certificaa­t.

Shawn geeft aan dat hij vol spanning wacht om zijn praktisch gedeelte af te leggen. Hij vertelt dat hij flink geoefend heeft en nog steeds oefent om zijn examen met succes af te leggen. Ook geeft hij aan dat hij heel goed gewerkt heeft met het theoretisc­he gedeelte. Shawn vertelt dat hij heeft geleerd hoe de straat over te steken. Zo geeft hij aan dat je eerst naar links en daarna na rechts kijkt en dan weer naar links. “Je loopt dan tot het midden van de straat, dan ga je weer kijken en loop je verder”, zegt hij. Ferouskha vertelt dat zij zowel het theoretisc­h als praktisch gedeelte achter de rug heeft. Ze geeft aan dat ze heel hard haar best gedaan heeft en ervan verzekerd is dat ze het goed heeft gedaan. Ze kan niet wachten om haar certificaa­t te krijgen.

De vijfde klassers zullen tot en met midden juli bezig zijn met hun verkeersex­amen. Volgens de politie is het tot nu toe heel goed gegaan en op 43 van 250 basisschol­en is het examen al afgerond.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname