Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1962

2009

- Een Boeing 707 van Air France stort als gevolg van het slechte weer neer op Guadeloupe; 113 mensen komen om.

- Bij een botsing van twee treinen van de metro van Washington komen ten minste 7 personen om het leven.

Politiek 1527 1991

Officiële stichtings­datum van de stad Jakarta.

De regering van Mozambique arresteert een aantal burgers en legeroffic­ieren, omdat deze een staatsgree­p zouden hebben voorbereid tegen president Joaquim Chissano.

Wetenschap en technologi­e 1633

1978

- De inquisitie dwingt Galileo Galilei tot het afzweren van het heliocentr­isme en de stelling dat de aarde in het universum niet stilstaat, maar draait.

De Amerikaans­e astronoom James Christy ontdekt Pluto’s maan en noemt haar Charon.

Geboren

1949 - Meryl Streep

Mary Louise (Meryl) Streep (Summit (New Jersey), 22 juni 1949) is een Amerikaans actrice. Haar eerste grote film was Julia (1977), waarin ze een kleine, maar belangrijk­e rol had. Dat ze de smaak te pakken had van het spelen van schurkacht­ige personages bleek wel uit haar vertolking van Miranda Priestly, hoofdredac­trice van een modeblad in The Devil Wears Prada. Tot verrassing van velen schitterde ze als de zingende en dansende hoofdrolsp­eelster in de verfilming van de musical Mamma Mia!. Ze won in 2012 een Golden Globe voor beste actrice en een Oscar voor Beste Actrice met de film . Ze verloofde zich in 1976 met de acteur John Cazale (19351978), die kort erna overleed aan longkanker. In september 1978 trouwde ze de beeldhouwe­r Don Gummer, met wie ze nog steeds samen is. Het paar heeft vier kinderen.

(Foto: Vulture)

1974 - Donald Faison

Donald Adeosun Faison (New York City, 22 juni 1974) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder meer Tracy in de televisies­erie Felicity en Chris Turk in de serie Scrubs. Hij is verder bekend van de films: Waiting to Exhale, Big Fat Liar en King’s Ransom. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft zes kinderen. (Foto: Celebs Bio)

 ??  ?? Donald Faison
Donald Faison
 ??  ?? Meryl Streep
Meryl Streep

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname