Times of Suriname

Voortvluch­tige die zich wou aangeven bij 15.000 likes, heeft zich bij politie gemeld

-

Het heeft wat langer geduurd dan voorzien, maar de voortvluch­tige Amerikaan Jose Simms (30) zit achter slot en grendel in Connecticu­t. De crimineel merkte in mei dat de politie via Facebook zijn opsporings­bericht had verspreid, waarop hij zelf via een chatberich­t het betrokken korps in het stadje Torrington contacteer­de en hen een merkwaardi­g voorstel deed. Hij wou zich wel aangeven op voorwaarde dat het bericht meer dan 15.000 likes kreeg.

Simms heeft zeven verschille­nde feiten op zijn kerfstok, gaande van huisvredeb­reuk tot het verwonden van een kind. Brett Johnson van de politie in Torrington kreeg de opdracht de ‘onderhande­lingen’ met Simms aan te vatten. De agent probeerde hem te laten landen op 10.000 likes, terwijl Simms 20.000 likes voor ogen had. Uiteindeli­jk deden beide partijen al chattend wat water in de wijn en bereikten ze een akkoord op 15.000 likes. Door de media-aandacht kreeg het opsporings­bericht meer dan 30.000 likes en 1.700 reacties, maar buiten verwachtin­g hield Simms zich niet aan de belofte en bleef wekenlang voortvluch­tig.

Dat bleef zo tot dinsdagoch­tend (plaatselij­ke tijd). Hij ging zich bij het politiekan­toor van Torrington melden en werd ter plekke in de boeien geslagen. Simms was volgens een betrokken politieman zelf verbaasd over de massale mediaaanda­cht rond de zaak.

De man had enkele dagen voor zijn arrestatie al via internet geklaagd dat hij zijn eigen ‘mugshot’ niet meer terugvond tussen andere opsporings­berichten. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname