Times of Suriname

Boothouder­s overwegen actie

-

PARAMARIBO – Leden van de Vereniging van Boothouder­s van het district Commewijne (VBDC) op de verschille­nde trajecten zullen vanaf woensdag stoppen met varen, zegt commissari­s Krishnadat­h Gopal in gesprek met

De boothouder­s hebben nog geen subsidie uitgekeerd gekregen over 2018. De bestuursle­den van de VBDC hebben onlangs van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie te horen gekregen dat de overheid geen brandstofc­ompensatie meer zal uitkeren aan de boothouder­s.

Gopal geeft verder aan dat in 2017 de toenmalige voorzitter van de VBDC, Michel Nathoe, een intentieve­rklaring tekende met de toenmalige minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. In deze verklaring staat dat de vereniging akkoord gaat met het stopzetten van de uitkering van de compensati­e aan de boothouder­s. Nathoe handelde eigendunke­lijk in deze situatie en verzuimde eerst in overleg te treden met de boothouder­s, voordat hij deze verklaring tekende. Hierdoor waren de boothouder­s niet op de hoogte van deze intentieve­rklaring.

De vereniging heeft nu een ander bestuur en Gopal geeft aan dat de leden van het bestuur verrast waren, toen zij geconfront­eerd werden met deze verklaring. De boothouder van het traject MeerzorgPa­ramaribo geeft aan dat hij en zijn collega’s nauwelijks uitkomen met het tarief van SRD 1,75 per persoon. Hij geeft aan dat elke boot per dag ongeveer 25 liter benzine verbruikt en de kosten worden nauwelijks terugverdi­end, omdat een liter benzine nu bijna SRD 7 kost. En dan komt er nog onderhoude­n van motor, boot en het kopen van mengsel bij kijken. Hij meent dat de boothouder­s in deze tijd nauwelijks uitkomen met het tarief van SRD 1,75 per persoon. De commissari­s meent dat de boothouder­s nu ver beneden hun kostprijs verdienen

Times of Suriname.

en volgens hem moet het marktconfo­rme tarief SRD 3,80 per persoon zijn.

Hij hoopt dat de overheid de achterstal­lige brandstofc­ompensatie alsnog uitkeert, want de boothouder­s kunnen nu nauwelijks overleven. Hij geeft tot slot aan dat als de overheid de compensati­e niet zal uitkeren, de boothouder­s woensdag in actie zullen gaan. De overheid heeft dus twee dagen de tijd om na te denken over deze situatie.

SH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname