Times of Suriname

Suriname is visverwerk­ingsbedrij­f rijker

-

PARAMARIBO – Het visverwerk­ingsbedrij­f ‘Ocean Delight’ is zaterdag officieel geopend. Dit bedrijf, gevestigd aan de Sir Winston Churchillw­eg in het district Wanica, is onderdeel van de bedrijfsvo­ering van Suvveb NV en Marisa Fisheries NV. Beide bedrijven zijn jaren bezig met het ondernemen in de vissector; van visvangst tot de verpakking met als bestemming export. Dit meldt het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in een persberich­t.

De directeure­n van deze visverwerk­ingsbedrij­ven, Udo Karg en Johnny de Boer, spraken de aanwezigen toe. Zij spraken onder meer over de totstandko­ming van deze samenwerki­ng en bedankten de samenlevin­g voor de ondersteun­ing.

Minister Ronni Benschop van LVV ad interim, heeft in zijn toespraak aangegeven dat bij het ondernemen in het ontwikkeli­ngsspectru­m er twee aspecten zijn. Het eerste is de veiligheid van het geheel en het tweede het welzijn van het personeel. Met deze twee aspecten zal dit bedrijf grotere bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeli­ng van ons land. “Ocean Delight mag gerekend worden tot een van de speerpunte­n van de nationale ontwikkeli­ng”, aldus Benschop. Na het officiële gedeelte knipte de bewindsman het lint door, waarna het publiek een rondleidin­g binnen het verwerking­sbedrijf kreeg.

Aanwezig waren ook minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname