Times of Suriname

Vijfde editie Internatio­nale Yoga Dag ook in Suriname herdacht

-

PARAMARIBO – Ook in Suriname werd dit jaar aandacht besteed aan Internatio­nale Yoga Dag. De dag is wereldwijd elk jaar op 21 juni, maar de Indiase ambassade in Suriname organiseer­de dit jaar tussen 19 en 23 juni yoga-activiteit­en in Nickerie, Saramacca en Paramaribo.

Vicepresid­ent Ashwin Adhin benadrukte gisterocht­end bij de opening van de yogaactivi­teit in de Ballroom van Torarica, hoe belangrijk yoga is voor de gezondheid van ziel en lichaam. “We vragen ons af als dit is wat yoga is, maar het is zoveel meer dan wat het betekent. Yoga is bedoeld om de ziel met het lichaam te verbinden, hetgeen de mensen verbindt met de innerlijke ziel en de oppermacht. Middels yoga kunnen wij ons verbinden aan onze omgeving en daardoor ook elkaar als gelijken beschouwen en het respect en de liefde opbrengen voor elkaar”, zei Adhin. Wereldwijd werden de afgelopen week in vele landen yoga-activiteit­en georganise­erd en in dit kader heeft de premier van India, Narendra Modi, aangegeven dat yoga de afgelopen jaren de wereld dichter bij elkaar heeft gebracht. “Yoga brengt mensen wereldwijd dichter bij elkaar en middels yoga zullen wij ook steeds meer vrede kunnen stimuleren onder de landen. Iedereen wil een stressvrij leven, waarbij wij allemaal in alle rust, in goede gezondheid en in een gelukkige omgeving ons leven kunnen lijden. Yoga is de tool die wij kunnen gebruiken om al hetgeen te bereiken wat wij in het leven willen en daardoor krijgen wij een gezondere wereld, gelukkiger­e mensen en een betere wereld”, zei Modi in zijn toespraak die gisteren ook bij de activiteit in Paramaribo werd vertoond. De ambassadeu­r van India in Suriname, Mahinder Singh Kanyal, zei blij te zijn met de grote belangstel­ling in de drie districten waar dit jaar activiteit­en werden georganise­erd. “Wij merken dat elk jaar weer steeds meer mensen zich opgeven om mee te doen, maar ook dat de behoefte naar yogalessen in de districten steeds toeneemt. De regering van India werkt al enkele jaren aan een model om yoga te integreren in de medische zorg, aangezien het veel voordelen heeft voor de gezondheid. Verschille­nde aspecten van yoga worden al in de medische wereld toegepast en wij hopen hierover ook de bewustword­ing te vergroten onder de mensen in Suriname”, zei de ambassadeu­r. In de ballroom van Torarica deed een groot aantal mensen mee aan de yoga-activiteit van gisterocht­end. Na de officiële opening werd onder begeleidin­g van enkele yogadocent­en de verschille­nde yoga-asana’s uitgevoerd. Bij elk van de bewegingen werd een korte uitleg gegeven over het nut ervan en hoe die toe te passen.

Onder de deelnemers waren ook de ambassadeu­rs van de Volksrepub­liek China, Cuba en Venezuela en daarnaast ook respectiev­elijk de ministers van Regionale Ontwikkeli­ng en Ruimtelijk­e ordening, Grond- en Bosbeheer.

Ook parlementa­riër Dew Sharman (VHP) deed mee aan de yogasessie.

 ??  ?? De ambassadeu­r van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, samen zijn collega ambassadeu­rs, de vicepresid­ent en de andere deelnemers bij de yoga-activiteit, gisteren in Ballroom Torarica.
De ambassadeu­r van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, samen zijn collega ambassadeu­rs, de vicepresid­ent en de andere deelnemers bij de yoga-activiteit, gisteren in Ballroom Torarica.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname