Times of Suriname

Boze Kameroen verliest

-

VOETBAL Engeland heeft zich zondag met een 30zege op Kameroen geplaatst voor de kwartfinal­e op het WK voor vrouwen. De speelsters van de Afrikaanse ploeg waren woedend na enkele beslissing­en van de VAR en leken zelfs van het veld te willen lopen.

Kort voor rust lag de wedstrijd in Valencienn­es minutenlan­g stil omdat de speelsters van Kameroen ziedend waren na de 20 van Ellen White. De Chinese scheidsrec­hter Qin Liang had de goal aanvankeli­jk afgekeurd, maar de Duitse videoarbit­er Bastian Dankert constateer­de dat White geen buitenspel stond. De onvrede bij Kameroen werd kort na rust nog groter toen een treffer van Gaelle Engagamoui­t werd geannuleer­d. De VAR zag dat de aanvaller van Kameroen enkele centimeter­s buitenspel stond.

Enkele spelers van Kameroen stonden huilend op het veld en er werd furieus geproteste­erd bij de arbitrage. Opnieuw duurde het enkele minuten voordat de gemoederen bedaard waren en er afgetrapt kon worden. Kameroen was ook al kwaad na de eerste Engelse goal. Keeper Annette Ngo Ndom pakte de bal in haar handen, nadat een verdediger een voorzet met de voet onderschep­te. Arbiter Liang beoordeeld­e dat als een terugspeel­bal, waarna Steph Houghton de indirecte vrije trap in het strafschop­gebied hard raak schoot.

Kameroen kwam overigens ook enkele malen goed weg dat de scheidsrec­hter geen rode kaarten gaf. Yvonne Leuko kreeg na vijf minuten slechts geel voor een elleboogst­oot in het gezicht van Nikita Parris, Augustine Ejangue spuugde zelfs onbestraft op de arm van Toni Duggan en in blessureti­jd kreeg Alexandra Takounda slechts geel na een smerige overtredin­g op de achillespe­es van een Engelse. De ploeg van trainer Phil Neville besliste de wedstrijd in de 58e minuut, toen Alex Greenwood raak schoot na een laag genomen hoekschop. Een kwartier voor het einde leek Engeland op advies van de VAR een strafschop te krijgen, maar na uitvoerig bestuderen van de beelden oordeelde Liang dat er geen sprake was van een overtredin­g. (Nusport)

 ??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Engeland en Kameroen.
(Foto: The Guardian)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Engeland en Kameroen. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname