Times of Suriname

Transvaal wint van Voorwaarts

-

VOETBAL – Transvaal blijft de druk op de kopgroep in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal behouden, na de overwinnin­g op Voorwaarts. Gisteren in het Essedstadi­on won het team na een 0-0 ruststand met 2-1. Transvaal heeft door de overwinnin­g 50 punten en Voorwaarts blijft steken op 25.

In de eerste helft was Transvaal heel dominant. Het team kreeg ook de mogelijkhe­den, maar die werden verprutst. Bij Voorwaarts lukte het niet. Alvaro Verwey stond alleen tegenover de verdediger­s van Transvaal, maar kon niet veel doen. In de tweede helft oefende Voorwaarts veel druk uit op het doel van Transvaal, maar de kansen werden niet benut. Het was juist het minder spelende Transvaal dat de score opende. In de 74ste minuut maakte Ronaldo Kembel een actie en passeerde vier spelers van Voorwaarts. Hij probeerde het leder hierna aan Regillio Abiting te geven, maar die kwam er niet aan. Echter, de bal kwam voor de voeten van Kembel. De speler van Transvaal maakte geen fout: 1-0. Kort hierna moest Voorwaarts een tweede doelpunt incasseren, nadat de Braziliaan Carlos da Silva uit een scrimmage doelman Firgilio Lamsberg van Voorwaarts versloeg: 2-0. In de 88ste minuut bracht Verwey zijn team terug in de wedstrijd, maar verder dan dit kwam Voorwaarts niet. Trainer Werner Blackson van Voorwaarts zegt dat in de eerste helft zaken niet goed zijn gegaan. “In de tweede helft hebben wij meer druk uitgeoefen­d, maar gaven daarbij ook veel ruimtes vrij en wij waren daarbij niet snel genoeg bij de omschakeli­ng.”

Trainer Raymond Mannen van Transvaal zegt dat zijn team nonchalant is omgegaan met de mogelijkhe­den in de eerste helft. “Als je in de eerste helft de doelpunten had gemaakt, kon je de tweede helft makkelijke­r spelen. Doordat je niet hebt gescoord heb je het alleen moeilijk voor je zelf gemaakt.”

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Transvaal en Voorwaarts.
(Foto: Rakesh Parag)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Transvaal en Voorwaarts. (Foto: Rakesh Parag)