Times of Suriname

Is officieel de lelijkste hond ter wereld

Scamp the Tramp

-

Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeter­s en ging uiteindeli­jk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencomb­inatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1500 dollar rijker.

Ik denk dat het publiek zijn goede ziel heeft gezien”, zei baasje Yvonne Morones. Naast het prijzengel­d gaat ze met Scamp naar New York voor een tv-show en mag ze 1500 dollar schenken aan een asiel. Redenen genoeg voor Morones om haar hond een nieuwe naam te geven: Scamp the Tramp (landloper) gaat nu als Scamp the Champ (kampioen) door het leven.

De jury lette tijdens de verkiezing onder meer op uitpuilend­e ogen, kromme tanden, O-benen en bochels. De meeste van de deelnemend­e dieren, ook de winnaar, waren voormalige zwerfhonde­n. Met de wedstrijd willen de organisato­ren mensen aanzetten om achtergela­ten dieren een kans te geven. Het evenement is een feest van ‘de imperfecti­es die alle honden bijzonder en uniek maken’.

Als tweede eindigde Wild Thang, een pekinees uit Los Angeles met een uithangend­e tong die amper nog kan bewegen door een kaakverlam­ming. De derde plaats was voor Tostito, een chihuahua met misvormde oren. De winnaar van vorig jaar, een Engelse bulldog genaamd Zsa Zsa, was er dit

Advertenti­e jaar niet meer bij. Enkele weken nadat de extreem kwijlende hond de jury had overtuigd, overleed hij. (AD)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname