Times of Suriname

Brug Stolkertsi­jver heeft dringend reparatie nodig

-

PARAMARIBO - De brug te Stolkertsi­jver moet dringend gerepareer­d en verstevigd worden en de spanten moeten ook worden verhoogd, als vooral steeds meer vracht en containers over de brug worden vervoerd. Naar alle waarschijn­lijkheid heeft vorige week de brug een behoorlijk­e slag gehad, waardoor er een breuk is ontstaan bij een van de spanten; die spant is nog steeds niet gerepareer­d.

De brug maakt deel uit van de Oost-Westverbin­ding en is dus een belangrijk­e schakel voor vracht die van en naar het oosten van het land moet. “Als men werkelijk plannen heeft om in de toekomst de Nieuwe Haven uit te breiden en het laden en lossen van containers bestemd voor Frans-Guyana, dan moet de brug grondig aangepakt worden en gauw ook”, stelt een medewerker van het Aannemings­bedrijf J Durga. Dezelfde brug was een jaar terug ook voor enige tijd al gesloten, toen deze een grote reparatie moest ondergaan nadat bij een zware aanrijding de brug was beschadigd. Het Aannemings­bedrijf J Durga was toen belast met de reparatie. “Wij hadden het ministerie toen al gewaarschu­wd hiervoor en geadviseer­d dat de brug hoognodig een grote reparatie moest ondergaan en moest worden verhoogd maar men heeft niet naar ons geluisterd”, zegt de medewerker.

“Er gaan dagelijks steeds meer trucks en trekkers met vracht over de brug, omdat een groot aantal bedrijven nu ook hun activiteit­en in het oosten van het land heeft uitgebreid. Er is ook steeds meer vracht die richting FransGuyan­a gaat en hiervoor moet de brug dus in staat zijn om het gewicht dat er dagelijks overheen gaat te dragen. De brug is dus belangrijk voor het transporte­ren van vooral vracht van en naar het oosten van het land. Bij de reparaties vorig jaar hebben wij toen enkele dingen gemerkt en aan het ministerie doorgegeve­n dat de brug moest worden verstevigd en verhoogd. Containers kunnen nu al met moeite over de brug passeren, omdat de spanten te laag zijn en misschien daarom dat er nu door een slag weer een breuk is ontstaan aan de bovenkant. Het ministerie heeft toen tegen ons gezegd dat er geen geld was om de brug te repareren en te verstevige­n en kijk nu een jaar later is er weer een breuk ontstaan”, zegt de medewerker. Hij hoopt dat het ministerie alsnog het advies in acht neemt en de aanpassing­en die de brug moet ondergaan gauw laat verrichten want als de brug uitvalt, zal dit grote gevolgen hebben voor vrachtverk­eer naar het oosten.

MN

 ??  ?? De breuk die vorige week is ontstaan aan een van de spanten van de brug te Stolkertsi­jver.
(Foto: Shaylendra Jarbandhan)
De breuk die vorige week is ontstaan aan een van de spanten van de brug te Stolkertsi­jver. (Foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname