Times of Suriname

Sadiek wint sneldamtoe­rnooi

-

DAMMEN – Jerry Sadiek heeft de eerste Open Blitz Suriname 2019 van de Surinaamse Dambond (SDB) op zijn naam geschreven. Het toernooi werd zondag afgewerkt in de zaal van de Algemene Middelbare School (AMS).

Het werd een sneldamtoe­rnooi met 35 deelnemers, inclusief 12 jeugdspele­rs. Er werd volgens een nieuw tijdsystee­m, dat internatio­naal gehanteerd wordt bij sneldammen, gespeeld. Hierbij gaat het om 5 minuten + 3 seconden per zet blitzsyste­em. Er werden negen rondes gespeeld volgens het Zwitserssy­steem. Sadiek won zes van de negen partijen en speelde de drie overige wedstrijde­n remise. Hij eindigde hierdoor met vijftien punten. Sadiek werd ook ongeslagen kampioen.

Arief Salarbaks werd 2de met 14 punten, terwijl jeugdkampi­oen Arwien Bhagwandas op de 3de plaats eindigde, ook met 14 punten. De weerstandp­unten van Salarbaks (97 punten) waren beter dan die van Bhagwandas (95 punten). Salarbaks verloor ook geen enkele wedstrijd in dit toernooi. Hij won 5 wedstrijde­n en speelde 4 keer remise. Bhagwandas pakte 6 overwinnin­gen en speelde 2 keer remise. Bhagwandas verloor wel 1 keer. De top 5 werd gecomplete­erd door Amoni Afonsoewa met 12 punten en Niaaz Salarbaks ook met 12 punten. Afonsoewa had 103 weerstandp­unten en Salarbaks 98.

Voorzitter Nelius Codrington van de SDB gaf in zijn openingsto­espraak aan dat spelers naar eer en geweten moeten spelen en geen partijen met opzet moeten verliezen. De voorzitter zei ook dat volgens opdracht van de ledenverga­dering van apri, het interimbes­tuur tot het einde van zijn zittingste­rmijn in december 2019, door middel van damwedstri­jden de ontwikkeli­ng van de damsport moet blijven stimuleren.

 ??  ?? De winnaar Jerry Sadiek (m) samen met Arief Salarbaks (l) en Arwien Bhagwandas. (Foto: SDB)
De winnaar Jerry Sadiek (m) samen met Arief Salarbaks (l) en Arwien Bhagwandas. (Foto: SDB)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname