Times of Suriname

Geen SZF meer voor RCR Zorghotel

-

PARAMARIBO Het Staatsziek­enfonds (SZF) zal geen gebruik meer maken van de diensten van het RCR Zorghotel ten behoeve van zijn verzekerde­n. Dit zegt SZF-directeur Rick Kromodihar­djo aan de krant. Het Zorghotel mag deze week of uiterlijk maandag een officiële mededeling over dit besluit van de SZF-directie verwachten, terwijl de SZF-verzekerde­n ook op de hoogte gebracht zullen worden.

- Kromodihar­djo zegt dat begin juni het ziekenfond­s zich al afvroeg of de samenwerki­ngsovereen­komst met RCR Zorghotel gecontinue­erd moest worden. Toen haalde het SZF aan dat het Zorghotel niet over de benodigde faciliteit­en beschikt om adequate medische diensten aan te bieden. “Nu is de kogel door de kerk, de locatie is geveild en de directie vraagt om massaontsl­ag van het personeel. Het is nu vrij duidelijk dat er geen overeenkom­st kan worden gehandhaaf­d met een instelling die eigenlijk niet meer bestaat”, zegt de directeur. Hij geeft aan dat met de ontslagaan­vraag van het personeel niemand meer verzekerd is van medische zorg binnen het RCR Zorghotel. Het is om deze redenen dat het zorghotel de opzegging van de overeenkom­st tegemoet mag zien meent de directeur. De zorgverzek­eraar had sinds 2010 een samenwerki­ngsovereen­komst met het Zorghotel.

In de kwestie van de ontslagaan­vraag van het personeel moesten de directie van het RCR Zorghotel en de Algemene Werknemers­bond (AWB) gisteren verschijne­n voor de Ontslagcom­missie bij het Ministerie van Arbeid. AWB-voorzitter Armand Zunder zegt dat de directie van het Zorghotel niet is verschenen, wat hij betreurt. De directie moest om acht uur aanwezig zijn, terwijl de bond een uur later bij de Ontslagcom­missie moest zijn. Partijen zijn nu voor woensdag opgeroepen. Vorige week woensdag heeft de directie van het Zorghotel ontslag aangevraag­d voor 46 personeels­leden.

Als reden gaf de directie aan, dat vanwege financiële problemen zij het hoofd niet meer boven water kan houden. TM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname