Times of Suriname

Drempel geplaatst aan de RingwegZui­d

-

PARAMARIBO “Op verzoek van SWM is er een drempel geplaatst aan de RingwegZui­d ter hoogte van de Guaranistr­aat”, zegt SWMdirecte­ur Marlon Oosterling. Volgens hem kwam het vaker voor dat voertuigen op de hoek daar doorreden en tegen de vangrail aankwamen. “De vangrail is al tot drie keer toe beschadigd en vervangen, meer nog de SWMbuizen zijn een paar keer flink beschadigd, dus daarom dat wij hebben gevraagd aan het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) om een drempel voor de hoek te plaatsen”, zegt Oosterling.

Oosterling geeft aan dat recent nog de vangrail weer is beschadigd, maar intussen is er al een nieuwe binnen en die zal binnenkort worden geplaatst. “Wij hopen dat vanaf nu er geen schade meer zal worden aangericht en ook de SWM-buizen bespaard blijven”, zegt de SMW-directeur.

OWT&C heeft dinsdag een drempel geplaatst aan de Ringweg-Zuid ter hoogte van de Guaranistr­aat. Neville Pengel, hoofd van de afdeling Voorlichti­ng van het ministerie, geeft aan dat de drempel geplaatst is om weggebruik­ers te dwingen vaart te vermindere­n bij het beschrijve­n van de bocht.

Pengel zegt dat aangezien men over de Ringweg snelheden ontwikkelt die boven de toegestane snelheid liggen, het besluit is genomen deze drempel te plaatsen. Verder geeft hij aan dat er onlangs een vangrail is geplaatst in de bocht en deze binnen twee weken omver was gereden. Ook geeft hij aan dat er twee jaar geleden een voertuig over de goot was gevlogen en in een woning aan de overzijde terechtkwa­m. De politie houdt vaker controle op de Ringweg en constateer­t vaak snelheden ver boven de toegestane maximumsne­lheid. De noodzaak is er tot op dit moment niet om aan de noordelijk­e zijde van de Ringweg een drempel te plaatsen. Pengel hoopt dat de weggebruik­ers zich nu op een verantwoor­de manier zullen gedragen wanneer zij over de Ringweg-Zuid rijden. Het ministerie hoopt hiermee dat de vangrail niet meer beschadigd zal worden nadat die is hersteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname