Times of Suriname

DC Collectief buigt zich weer over grond- en bosbeleid

-

PARAMARIBO - De districtsc­ommissaris­sen (dc’s) hebben met de ministers Lekhram Soerdjan (Ruimtelijk­e ordening, Grond- en Bosbeheer) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeli­ng) van gedachten gewisseld over het grond- en bosbeleid. Het onderwerp kreeg ruime aandacht tijdens het jongste dc Collectief van dinsdag, op het commissari­aat Wanica Zuid-Oost. De informatie-uitwisseli­ng is op verzoek van minister Soerdjan voortgezet, nadat zijn voorganger Roline Samsoedien op de vorige vergaderin­g van dc’s in april al hierover had uitgeweid. Dit meldt het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng in een persberich­t.

De dc-meeting is een regulier platform voor de districtsc­ommissaris­sen, om met de minister van RO van gedachten te wisselen over beleidsaan­gelegenhed­en en actualitei­ten.

Minister Soerdjan heeft als gast op de vergaderin­g het grondbelei­d van de regering uiteengeze­t, probleemsi­tuaties besproken en adviezen uitgebrach­t hoe te handelen in specifieke zaken. Hij heeft afspraken gemaakt met de dc’s hoe zij de komende periode in hun districten en bestuursre­ssorten, burgers moeten begeleiden als het aankomt op grondzaken. De minister benadrukte dat er in de komende periode gewerkt zal worden aan een effectieve­re afhandelin­g van grondaanvr­agen. Om dit doel te bereiken rekent hij op de inzet van de dc’s die documenten met betrekking tot grondaanvr­agen naar het secretaria­at van de bewindsman moeten sturen.

Margaretha

Malontie,

dc van Sipaliwini (bestuursre­ssort Pamaka) tevens deken der dc’s, heeft aandacht van de minister gevraagd voor grondaanvr­agen die zich in sommige districten opstapelen, terwijl er in andere districten voortvaren­der wordt gewerkt. Haar betoog heeft bijval gekregen van minister Dikan. De RGB-minister heeft toegezegd hiermee rekening te zullen houden. De vergaderin­g heeft ook het beleid rond de toestemmin­g voor commerciee­l gebruik van bermen besproken. Een interminis­teriële commissie heeft de afgelopen periode onderzoek daarnaar gedaan. De voorlopige resultaten van dat onderzoek zijn aan de vergaderin­g gepresente­erd. Er zal samen met de dc’s worden nagegaan in hoeverre er beleid kan worden uitgestipp­eld, met inachtnemi­ng van de pijnpunten in de verschille­nde districten. Gastvrouw dc Audrey Hankers blikt tevreden terug op een succesvol dc Collectief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname