Times of Suriname

Kleuters en begeleider­s St Theresiasc­hool op bezoek bij ressorttui­n LVV-Moengo

-

PARAMARIBO - In het kader van het ‘Schooltuin­en Project’ van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Regio-Oost, ressort Marowijne en het thema ‘Planten op school’, hebben de kleuters en hun begeleider­s van de St Theresiasc­hool een bezoek gebracht aan het kantoor en de tuin van LVV in Moengo. Dit meldt het Ministerie van LVV in een persberich­t.

De doelen van het ‘Schooltuin­en Project’ zijn onder andere om kennis en ontwikkeli­ng op landbouwge­bied te brengen op de lagere scholen. Verder ook om stimulans en belangstel­ling op te wekken op agrarisch gebied en de kinderen bewust te maken van gezond, veilig en vers voedsel. De kinderen leren ook het telen van groentegew­assen, zowel theoretisc­h als praktisch, waarbij het telen op milieuvrie­ndelijke wijze in acht moet worden genomen. De kinderen werd voorgehoud­en waarom mensen aan landbouw doen en wat de voordelen zijn; het raakt bijvoorbee­ld niet op, het is armoedebes­trijding, je hebt dagelijks verse groenten en of fruit. Aangezien ons lichaam elke dag groenten en fruit nodig heeft, is het een voordeel om zelf te planten. Dus wij kunnen er gezonder door leven. De kinderen werden bewust gemaakt van het bestaan van LVV en de doelen van het ‘Schooltuin­en Project’.

In het district Marowijne participer­en twee lagere scholen aan dit project, te weten: OS Zink Kampoe- en St Theresiasc­hool.

Als het aan de ressortlei­der van LVV-Marowijne, Ermond Kromopawir­o, ligt, participer­en alle scholen van Marowijne in dit project. Na het bezoek kregen de leerlingen elk een plantje om thuis te planten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname