Times of Suriname

Algerije stelt plek achtste finales veilig

-

VOETBAL - Algerije heeft donderdag zijn tweede zege geboekt op het toernooi om de Afrika Cup. Na de overwinnin­g op Kenia was het land nu te sterk voor Senegal. Senegal trad voor het eerst dit toernooi aan met Sadio Mané in de aanval. De man die de Champions League veroverde met Liverpool moest de eerste wedstrijd missen door een schorsing, maar begon nu in de basis naast M’Baye Niang. Hij toonde zich gretig, maar zag hoe de beste kansen voor rust voor de Algerijnen waren.

Baghdad Bounedjah steeds de aanstichte­r was van het gevaar. Hij dwong doelman Edouard Mendy vanuit een vrije trap tot een redding, werd een tweede keer dwarsgezet­en door Kalidou Koulibaly en vond bij de derde mogelijkhe­id weer keeper Mendy op zijn pad.

Direct na rust was het wél raak. Sofiane Feghouli legde de bal na een individuel­e actie aan de rechterkan­t goed terug op Youcef Belaili, die aannam en daarna kiezelhard door het midden raak schoot. Senegal had weinig in te brengen tegen de Algerijnen en kreeg meer kansen tegen. Bounedjah liet een grote mogelijkhe­id op 0-2 echter onbenut en ook Riyad Mahrez liet na de voorsprong uit te breiden: hij schoot net naast in een situatie waarin de keeper al geklopt leek. De beste mogelijkhe­id was tien minuten voor tijd voor Mbaye Diagne, die van dichtbij naast kopte.

Algerije is nu zo goed als zeker van de achtste finales op het toernooi in Egypte. De Met zes punten uit de eerste twee duels is de kans groot dat het bij de eerste twee landen in de groep eindigt, en anders tot de vier beste nummers drie behoort.

(VI) VOETBAL - Een grote verrassing in de NBA: Kevin Durant heeft een contractvo­orstel van zijn ploeg Golden State Warriors voor 31,5 miljoen euro per jaar naast zich neergelegd. Hij wordt vanaf 30 juni een vrije speler, zo meldde sportzende­r ESPN woensdag.

??  ?? Sadio Mané van Senegal wordt getackeld door een verdediger.
(Foto: Goal)
Sadio Mané van Senegal wordt getackeld door een verdediger. (Foto: Goal)