Times of Suriname

Ford snijdt 12.000 Europese banen weg

-

MICHIGAN - Ford laat 12.000 banen verdwijnen bij een ingrijpend­e reorganisa­tie in Europa, waarin het bedrijf zich vooral gaat richten op bedrijfsau­to’s, elektrisch­e auto’s en SUVs. Dat maakte de Amerikaans­e autofabrik­ant gisteren bekend. Het aantal fabricagel­ocaties wordt voor het eind van 2020 verkleind van 24 naar 18. Twee fabrieken in Wales en in Frankrijk en drie fabrieken in Rusland worden gesloten en een productief­aciliteit in Slowakije wordt verkocht. De locaties in Saarlouis in Duitsland en in het Spaanse Valencia worden ingekrompe­n. “Ford zal een meer gericht bedrijf worden in Europa, overeenkom­stig de wereldwijd­e herinricht­ing van het bedrijf”, aldus Stuart Rowley, president van Ford in Europa. Alle nieuwe automodell­en krijgen een elektrisch­e variant. “Onze toekomst is geworteld in elektrific­atie”, aldus Rowley.

Drie divisies

Er komen drie Europese divisies met eigen management en eigen directeure­n voor marketing, fabricage en productont­wikkeling.

De afdeling bedrijfswa­gens komt in het Britse Dunton en zal worden geleid door Hans Schep. Ford wil marktleide­r worden in pickup-trucks in Europa en de winstgeven­dheid van deze tak verdubbele­n in vijf jaar.

Het hoofdkanto­or voor de passagiers­auto’s komt in Keulen, onder leiding van Roelant de Waard, en zal bouwen aan een portefeuil­le van Europese auto’s en SUVs.

Ten derde wil Ford de import vanuit de VS in vijf jaar verdriedub­belen, met een aantal iconische auto’s zoals de Mustang, de Explorer en een nieuwe elektrisch­e auto die op de Mustang lijkt. (Beursduive­l/Foto: Wikipedia)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname