Times of Suriname

Zumtobel verkleint verlies

-

WENEN - Zumtobel heeft het nettoverli­es in zijn gebroken boekjaar weten te reduceren en voorziet voor dit fiscale boekjaar een verbeterin­g van de omzet en aangepast bedrijfsre­sultaat. Dit meldde de Oostenrijk­se fabrikant van lichtprodu­cten gisteren voorbeurs.

“Het boekjaar 2019 - 2020 zal een periode van transforma­tie zijn voor de Zumbotel, met als doel de weg naar groei ter hervatten en de winstgeven­dheid te verbeteren”, zei CEO Alfred Felder.

Zumtobel boekte het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 april, een nettoverli­es van 15,2 miljoen euro, inclusief een eenmalige last van 25 miljoen euro, in vergelijki­ng met een nettoverli­es van 46,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijfsre­sultaat (EBIT) bedroeg 2,7 miljoen euro negatief, terwijl het aangepast bedrijfsre­sultaat 40 procent steeg tot 27,6 miljoen euro De omzet daalde 2,9 procent tot 1,2 miljard euro, vanwege zwakke marktomsta­ndigheden, prijsdruk, politieke onzekerhei­d en negatieve valuta-effecten. De omzet steeg daarentege­n in het vierde kwartaal, wat de eerste stijging markeerde in 13 kwartalen. Het concern heeft het voorstel gedaan om over het boekjaar 2019 geen dividend uit te keren. Zumtobel streeft naar een groei van de omzet en een verdere verbeterin­g van de aangepaste EBIT-marge van 3 tot 5 procent. “Het doel voor de middellang­e termijn om tegen het boekjaar 2021 een EBITmarge te genereren van circa 6 procent, blijft intact”, zei het bedrijf. (Beursduive­l/Foto: Lighting Interiors Online)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname