Times of Suriname

Transvaal wint drie op rij

-

VOETBAL - Transvaal wint zijn derde wedstrijd op rij in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. Zondag werd Papatam in de tweede helft aan een kant gezet met 5-1 in het Andre Kamperveen­stadion. Bij de rust stonden de teams nog gelijk: 1-1. Door deze overwinnin­g heeft Transvaal 53 punten en Papatam blijft steken op zeventien.

In de eerste helft kregen beide teams mogelijkhe­den om de score te openen, maar de spelers aan weerszijde­n waren niet koelbloedi­g genoeg. Hierdoor bleef de score blanco. De groenwitte formatie probeerde zaken te forceren, maar alles liep verkeerd af. In de twintigste minuut opende Wensley Biaka de score, door doelman Rufaro Adipi van Transvaal te verslaan: 1-0. Transvaal liet zich niet ontmoedige­n en het team gooide alles in de aanval. Tien minuten later bracht Carlos da Silva de teams op gelijke hoogte: 1-1. In de resterende vijftien minuten kreeg zowel Papatam als Transvaal mogelijkhe­den, maar er vielen geen doelpunten meer. In de tweede helft startte Papatam iets beter door de betere mogelijkhe­den te creëren, maar het team kon Adipi niet verslaan. Maar alles veranderde in de 51ste minuut van de wedstrijd. Sergio Lawaoema van Papatam kreeg de rode kaart en moest deze ploeg de resterende minuten spelen met een man minder. Transvaal trok direct profijt daaruit. Acht minuten later schoot Ronaldo Kembel zijn team voor de eerste keer naar een voorsprong: 2-1. Papatam probeerde nog iets uit de wedstrijd te halen, door spelers naar voren te sturen. Dit maakte dat er veel ruimte ontstond in de achterhoed­e van Papatam, waaruit vooral Regillio Abiting profijt trok. Met een hatrick bepaalde hij de eindstand op 5-1.