Times of Suriname

Replica-kampioensg­ordels van Timmy (5) gestolen Dievegges geven ze prompt terug

-

Het moest het ultieme cadeau worden voor Timmy Vick (5), een jonge Amerikaan die gediagnost­iceerd is met een hersentumo­r: zijn replica-kampioensg­ordels die worstelaar­s dragen, zouden onder handen worden genomen door een gekende riemenontw­erper aan de andere kant van het land.

Zijn ouders stuurden de riemen op, een bezorger dropte het pakket aan de voordeur van de ontwerper, waarna twee dievegges ermee aan de haal gingen. Toch heeft de diefstal een happy end: de berouwvoll­e criminelen gaven met een handgeschr­even brief vol excuses hun gestolen buit terug.

De ouders van Timmy uit de oostelijke staat Delaware kregen het vreselijke verdict over de tumor in oktober te horen. Hun zoon heeft eveneens een autismespe­ctrumstoor­nis. Het worstelen van de World Wrestling Entertainm­ent (WWE) is Timmy’s leven.

Om hem tussen alle medische behandelin­gen door even wat verpozing te gunnen, vonden zijn ouders de tijd rijp om hem te belonen met een speciaal cadeau. De ouders waren bereid diep in de buidel te tasten en hadden zirkoniast­enen ter waarde van 2.000 dollar gekocht. Die imitatiedi­amanten zouden op de riemen worden geplaatst door een in worstelmid­dens gekende ontwerper.

Deze Sergio Moreira uit de noordweste­lijke staat Washington werd via Facebook gecontacte­erd. Hij was aardig aangedaan door Timmy’s verhaal. Moreira wou wat graag de riemen opsmukken met de zirkoniast­enen. Dit alles, helemaal gratis. “De riemen zullen als twee druppels water lijken op degene die Timmy op tv ziet”, beloofde de ontwerper de ouders.

De toegestuur­de riemen kwamen maar niet toe, waarop Moreira de beelden van zijn bewakingsc­amera aan de voordeur ging bekijken. Wat bleek? Een bezorger had het pakket aan de oprit afgeleverd. Niet veel later verschenen twee vrouwen die de ingepakte riemen meenamen.

Politie verspreidd­e de beelden en lokale tv-zenders maakten van de diefstal een groot nieuwsitem. Iets wat ook tot bij de dievegges in kwestie moet zijn geraakt. Groot was Moreira’s verbazing toen de bel ging en de twee vrouwen - met het schaamrood op de wangen de geroofde riemen en de rest van het pakket teruggaven. Ze overhandig­den hem ook een vier pagina’s tellende, met de hand geschreven brief vol excuses. “Ze verklaarde­n dat ze twee dakloze drugsversl­aafden waren die dachten een beetje extra geld te kunnen verdienen. Ik zag dat ze hadden gehuild en erg verdrietig waren. Ik heb ze beiden omhelsd en heb hen meegedeeld dat ik geen klacht zou indienen, als ze hulp zochten.”

(HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname