Times of Suriname

PSV moet een miljoen euro bieden voor Gloster

-

VOETBAL PSV en Hannover 96 liggen voorlopig redelijk ver uit elkaar wat betreft een eventuele transfer van Chris Gloster naar Eindhoven. Volgens de dinsdagedi­tie van BILD heeft PSV een ton geboden op de achttienja­rige linkerverd­ediger. Dat bedrag kan in de toekomst nog oplopen tot een half miljoen euro. Hannover 96 denkt daar anders over.

Hannover 96 hanteert volgens de laatste berichten een vraagprijs van liefst een miljoen euro voor het afkopen van het nog een jaar doorlopend­e contract: een half miljoen euro meteen en de rest in de toekomst. De naar de 2. Bundesliga gedegradee­rde club hoeft Gloster niet per se te verkopen. BILD wijst erop dat hij voor een habbekrats is aangetrokk­en en dat hij bovendien een jeugdcontr­act van drieduizen­d euro bruto in de maand heeft.

Het contract

van

Gloster met Hannover 96 loopt over een jaar ten einde en een langere samenwerki­ng geniet niet de voorkeur van de Amerikaans jeugdinter­national. De prille loopbaan van Gloster kreeg gestalte bij New York Red Bulls, dat de Amerikaan in maart vorig jaar verkocht aan Hannover 96. De Duitsers boden de linksback een verbinteni­s aan na een geslaagde proefperio­de. Hij startte bij de Onder-19, waar hij tot vier duels kwam, en speelde vervolgens negentien wedstrijde­n voor het reservetea­m in de Regionalli­ga Nord. Gloster liet recent een goede indruk achter op het WK Onder20 in Polen, waar de Verenigde Staten de kwartfinal­es haalden. De nationale ploeg heeft bovendien moeite om een geschikte linksback te kunnen vinden en Gloster hoopt derhalve dat een overgang naar PSV zal helpen om uiteindeli­jk tot A-internatio­nal uit te groeien. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname