Times of Suriname

Uit de rechtszaal Neppolitie­mannen beroven man In drugszaak SLM-bagagecont­ainer Raadsman vindt geen betrokkenh­eid cliënten

-

PARAMARIBO - Advocaat Murwin Dubois heeft gisteren zijn pleidooi gehouden voor politieman Vinay C en Melvin D die samen met anderen verdacht worden van betrokkenh­eid bij het smokkelen van 63 kilo cocaïne in een bagagecont­ainer van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) op 8 april vorig jaar. PARAMARIBO - Drie neppolitie­mannen hebben een 36-jarige man woensdagav­ond in het district Wanica beroofd. Hij is geslagen aan het hoofd waardoor hij een barstwond opliep. Van hem zijn een mobiele telefoon en SRD 135 buitgemaak­t.

De raadsman zegt dat bij Melvin D niet bewezen is dat hij samen en in vereniging met anderen het strafbare feit heeft gepleegd. Volgens hem is de man onterecht de kwalificat­ie van medeplegen gegeven. Dubois zegt dat er geen sprake is van een gezamenlij­ke uitvoering van het delict. Volgens hem is er ook geen sprake van nauwe en bewuste samenwerki­ng. Hij geeft aan dat Melvin D geen daad heeft verricht en bovendien zijn de overige verdachten niet in contact met hem geweest. Hij zegt dat uit het politionee­l onderzoek en onderzoek ter terechtzit­ting niet is komen vast te staan dat Melvin D voor de bagagecont­ainer heeft gezorgd en derden daarbij heeft betrokken. Verder heeft de man ook geen camerabeel­den op de luchthaven uitgeschak­eld. Daarom vroeg hij de man van de gehele tenlastele­gging vrij te spreken. Ook wil Dubois vrijspraak voor Vinay C. Hij zegt dat Vinay C, lid van het Bestrijdin­g Internatio­nale Drugsmokke­l (BID)-team, voor 8 april was ingerooste­rd. Hij controleer­de 15 tot 16 bagagecont­ainers aan de binnenzijd­e maar nam geen onregelmat­igheden waar. Hij lichtte de containers maar merkte geen verschil in gewicht op.

Dubois zegt dat de man niet betrokken was bij de planning en uitvoering van het strafbare feit. Volgens hem vroeg Vinay C spoedverlo­f voor 8 april aan, maar de dienst liet het niet toe. Hij vindt dat niemand de naam van Vinay C heeft genoemd. “Hij is er met de haren bijgesleep­t.” Volgens Dubois zou het BID-team slechts medewerkin­g kunnen verlenen bij het openhouden van de loods waarin de bagagecont­ainers werden gezet. Vinay C had echter op geen enkel moment bemoeienis met de loods. Op 15 juli wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ Uit verklaring van het slachtoffe­r blijkt dat hij woensdag rond 21.30 uur bij zijn woning is opgehaald door de drie verdachten. De rovers deden zich voor als politieman­nen en deelden de aangever mee dat zij hem nodig hadden in verband met een onderzoek. Zij reden in een witte wagen waarvan het kenteken en andere bijzonderh­eden onbekend zijn. Onderweg brachten de mannen het slachtoffe­r een slag met een verstelbar­e sleutel op zijn hoofd toe. Zij namen zijn geld en mobiele telefoon weg. Na uren te hebben gereden, lieten zij hem in de omgeving van Vredenburg serie B uitstappen. Zij reden toen verder. Bij de politie is melding gemaakt van de beroving, waarna ze met het onderzoek begon. De verdachten worden nog opgespoord.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname