Times of Suriname

Iskcon Suriname heeft Zijne Heiligheid Haladhar swami op bezoek

-

PARAMARIBO - Stichting Internatio­nale Gemeenscha­p voor Krishna Bewustzijn (Iskcon) Suriname heeft al enkele dagen hoog bezoek van Zijne Heiligheid Haladhar swami uit Odisha, India. Sinds 27 juni is hij in Suriname en blijft er tot en met 11 juli. Haladhar swami, die voornameli­jk in het Hindi predikt, is in Suriname speciaal voor een predikingt­our. Stichting Iskcon Suriname nodigt eenieder uit om deelgenoot te zijn van de lezingen die de swami verzorgt over tal van onderwerpe­n die op de geestelijk­e geschrifte­n de Bhagavad-gita en de Srimad-bhavagatam gebaseerd zijn.

Vandaag en morgen zal hij de lezingen ‘Rama katha, de grootheden van heer Rama’ verzorgen in de Radha Krishna Mandir vanaf 18.30 uur. Zondag is de lezing in de Hare Krishna-tempel aan de Kwattaweg waar geïnteress­eerden ook het zondagfees­t mogen bijwonen vanaf 11.00 uur. Dinsdag verzorgt Haladhar swami om 18.30 uur een lezing in de Ram Mandir op het Doekhiproj­ect. Woensdag wordt de laatste lezing verzorgd vanaf 18.30 uur in de Hare Krishna-tempel.

Het doel van Krishnabew­ustzijn is alle mensen ter wereld kennis te laten maken met de universele principes van Godrealisa­tie, zodat ze uit geestelijk inzicht, eenheid en vrede hun grootste voordeel kunnen halen. De veda’s adviseren dat de meest effectieve methode voor zelfrealis­atie in dit huidige tijdperk bestaat uit het horen over en verheerlij­ken en herinneren van de allerhoogs­te Heer, die vele namen heeft. Een van die namen is ‘Krishna’, die ‘Hij die alaantrekk­elijk is’ betekent. Een andere naam is ‘Rama’, die ‘Hij die de bron van alle vreugde is’ betekent, en ‘Hare’ duidt op de vrouwelijk­e energie, het liefhebben­de vermogen van de Heer. Krishna-bewustzijn is een technische wetenschap van geestelijk­e waarden die volledig beschreven wordt in de vedische literatuur van het oude India. Ze is gebaseerd op de eeuwenoude filosofisc­he leer en tradities van de Gaudiya-vaisnava Sampradaya (één van vier sampradaya’s, devotionel­e filosofisc­he tradities met een opvolging van discipelen), die onder andere beschreven staan in heilige boeken zoals de Bhagavad-gita en de Srimad-bhavagatam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname