Times of Suriname

Ajax verhoogt vraagprijs De Ligt

-

VOETBAL - Juventus moet het onderste uit de kan halen om Matthijs de Ligt los te weken bij Ajax. Volgens Tuttosport hebben de Amsterdamm­ers de vraagprijs verhoogd. Waar eerst sprake was van een bedrag van ongeveer 75 miljoen euro, noemt de Italiaanse sportkrant nu een bedrag van 87 miljoen euro. Daarmee zou De Ligt de duurste Nederlands­e voetballer aller tijden worden. Momenteel is Virgil van Dijk de duurste Nederlande­r.

Eerder verschenen berichten in de media dat Juventus bereid was om 67 miljoen euro plus 13 miljoen euro aan bonussen te reserveren voor De Ligt, maar Sky Italia komt met een andere lezing. De kampioen van Italië zou een eerste bod van 55 miljoen euro plus nog eens 10 miljoen euro aan bonussen hebben uitgebrach­t. Dit bod lig ruim twintig miljoen euro onder de vraagprijs van Ajax, waardoor een deal voorlopig niet in de maak is. Het Algemeen Dagblad meldde donderdag dat beide partijen te ver uit elkaar liggen en De Ligt zich maandag waarschijn­lijk gewoon bij Ajax meldt voor de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen.

Volgens Tuttosport gebruikt de Ajax-leiding Virgil van Dijk als voorbeeld. De collega van De Ligt in het hart van de Oranje-defensie maakte anderhalf jaar geleden voor 84,5 miljoen euro de overstap naar Liverpool en is inmiddels uitgegroei­d tot een van de beste verdediger­s in Europa. De beleidsbep­alers in de hoofdstad willen een soortgelij­k bedrag ontvangen voor de negentienj­arige stopper. Volgens Goal ligt Juventus in polepositi­on, maar alleen als het aan de eisen van Ajax voldoet. De Ligt zou naar verluidt, een jaarsalari­s van twaalf miljoen euro inclusief bonussen tegemoet kunnen zien in Turijn.

(VP)

 ??  ?? Ajax heeft de vraagprijs van Matthijs de Ligt verhoogd naar 87 miljoen euro. (Foto: Goal)
Ajax heeft de vraagprijs van Matthijs de Ligt verhoogd naar 87 miljoen euro. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname