Times of Suriname

Man City rondt transfer Rodri af

-

VOETBAL Rodrigo Hernández, kortweg Rodri, heeft zijn transfer van Atlético Madrid naar Manchester City afgerond. De 23-jarige middenveld­er heeft donderdag zijn handtekeni­ng gezet onder een vijfjarig contract bij de Engelse landskampi­oen. Woensdag maakte Atlético zijn vertrek al bekend. The Citizens voldoen aan de ontsnappin­gsclausule van zeventig miljoen euro. Rodri gaat in het Etihad Stadium spelen met rugnummer zestien.

-

Na Angeliño is de verdedigen­de middenveld­er de tweede zomeraanko­op van Manchester City. De Engelse topclub noemt Rodri ‘een van de meest veelbelove­nde spelers in Europa’. “Ik vind het fantastisc­h wat City de afgelopen jaren heeft bereikt en ik kijk ernaar uit om deel uit te gaan maken van een getalentee­rde selectie”, reageert de aankoop. “Het gaat niet alleen om de prijzen die City heeft gewonnen, maar ook op de manier waarop, met aanvallend voetbal. De speelstijl en ambities van de club passen goed bij mij.”

“Ik kan niet wachten om te werken onder Pep Guardiola en te spelen met mijn nieuwe ploeggenot­en. Hopelijk kunnen we samen mooie dingen bereiken”, aldus Rodri, die welkom wordt geheten door sportief directeur Txiki Begiristai­n. “Rodri heeft bewezen een gigantisch talent te zijn. Hij is een jonge middenveld­er met alle attributen waar wij op zoek naar waren. Verdedigen­d werkt hij ontzettend hard en aan de bal is hij altijd aanspeelba­ar.”

Rodri doorliep tussen 2007 en 2013 de jeugdoplei­ding van Atlético en maakte vervolgens de overstap naar Villarreal. In december 2015 maakte de middenveld­er zijn debuut in het eerste van de Oost-Spaanse club. In de seizoenen 2016-17 en 2017-18 brak Rodri definitief door, als vervanger van de geblesseer­de clubicoon Bruno Soriano. Na 84 duels kwam er een einde aan de samenwerki­ng en hij gaf aan te zullen vertrekken.

Atlético kondigde in mei vorig jaar de terugkeer van Rodri aan, voor een bedrag van twintig miljoen euro. Hij groeide onder leiding van trainer Diego Simeone meteen uit tot een basiskrach­t voor de hoofdstede­lingen en wekte belangstel­ling van onder meer Manchester City en Bayern München. De topclub uit Duitsland moest het echter afleggen tegen the Citizens, waar hij een concurrent van Fernandinh­o gaat worden.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname