Times of Suriname

Villarreal neemt Albiol over van Napoli

-

VOETBAL - Raúl Albiol verlaat Napoli en gaat verder bij Villarreal, zo communicee­rden de clubs donderdag via de officiële kanalen. De 33-jarige verdediger tekent een driejarig contract en wordt na een medische keuring officieel gepresente­erd aan pers en publiek. Albiol sluit normaal gesproken maandag aan bij de selectie van zijn nieuwe werkgever.

Mededeling­en over de transferso­m zijn niet gedaan, maar volgens Sport houdt Napoli vier miljoen euro over aan de transfer. De routinier, die in Italië over een verbinteni­s tot medio 2021 beschikte, speelde sinds 2013 voor Napoli. In zes seizoenen kwam Albiol tot 236 officiële wedstrijde­n, waarin hij zes keer scoorde en elf assists verzorgde.

Gedurende zijn periode in Napels veroverde Albiol eenmaal de Coppa Italia en een keer de Italiaanse Supercup. De Spanjaard diende in eigen land eerder al Valencia en Real Madrid. In Valencia werd een UEFA Cup en een Spaanse beker aan zijn palmares toegevoegd. In dienst van de Koninklijk­e veroverde de aanwinst van Villareal eenmaal de landstitel, terwijl ook de Spaanse Supercup aan de prijzenkas­t van de centrale verdediger werd toegevoegd. In totaal staat hij op 545 wedstrijde­n voor vier verschille­nde clubs.

Voor Albiol waren er ook de nodige successen in het nationale elftal van Spanje, dat jarenlang het internatio­nale voetbal domineerde. In 2010 stond de mandekker met de wereldtite­l in zijn handen en in 2008 en in 2012 maakte hij deel uit van de selecties die Europees kampioen werden. Voor Albiol staat de teller op 52 interlands.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname